Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

Πέρασε κι αυτό το «εορταστικό» τριήμερο. Καθαρίσαμε και με την «Καθαρή Δευτέρα». Καλή Σαρακοστή, λοιπόν.

Απ' ότι φαίνεται, μας τελείωσαν κι οι ατέλειωτες διακοπές του ρεύματος και μας έμειναν μόνο για ν' ασχολούμαστε το «ανέκδοτο» του ασφαλιστικού, με ολίγη από κινητοποιήσεις, κάτι τις από «εργατολόγο» και μια σκέτο από βέτο.

Τελικά, η ζωή μ' εμάς τους Έλληνες είναι πολύ καλή. Ζούμε στην αρχαιότερη και πιο ένδοξη χώρα. Απολαμβάνουμε το ηπιότερο κλίμα και τον πιο καλό καιρό. Κολυμπάμε σε δαντελωτές ακτές και σε καταγάλανα νερά. Διαθέτουμε πλέρια δημοκρατία και κάνουμε εκλογές συχνότερα κι από την Ιταλία. Κονομάμε από χίλιες δυο μεριές και λογαριασμό δε δίνουμε σε κανέναν. Μπορούμε να χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας και ταυτόχρονα να σχεδιάζουμε την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Μετατρέπουμε τα εορταστικά τριήμερα σε τετραήμερα ή πενθήμερα χωρίς να μας ψάξει κανένας. Δεν ανησυχούμε για τη λειτουργία των θεσμών, εφόσον λειτουργεί η τηλεόραση. Έχουμε θετική γνώμη για όλους αρκεί η γνώμη τους να συμπίπτει με τη δική μας. Τα γνωρίζουμε όλα από κούνια αν πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Στηρίζουμε με πάθος στις εκλογές το δικομματισμό αλλά λατρεύουμε όλες τις άλλες μέρες την Αριστερά.

Ζούμε μια ζωή στην κοσμάρα μας. Στην Ελλαδάρα μας. Με την ομαδάρα μας. Με την αποψάρα μας. Με την... τρομάρα μας. Ο κόσμος όλος αρχίζει και τελειώνει εκεί που αρχίζουν και τελειώνουν τα δελτία ειδήσεων ή άντε -στην καλύτερη περίπτωση- εκεί που τελειώνει η ζούγκλα κι αρχίζει το εξπρές του μεσονυκτίου.

Δεν ενοχλούμε κανέναν -αυτοθαυμάζοντας τα περασμένα μεγαλεία και τα περισσευούμενα κιλά της περηφάνιας μας- κι όμως όλο βρισκόμαστε μπλεγμένοι σε διεθνείς συνωμοσίες. Μόνοι εναντίον όλων, υπερασπιζόμαστε τα πατρογονικά οικόπεδα με μοναδική αυτοθυσία μπροστά σε κατασπαραγμένα κομμάτια πίτσας και σε ξεκοιλιασμένα κουτιά μπύρας. Δεν το συζητάμε, κάθε φορά που δημιουργείται κάποιο διεθνές πρόβλημα πάντα το δίκιο είναι με το μέρος μας και θεοί και δαίμονες έχουν συμμαχήσει να μας το πάρουν.

Έχουμε καθαρίσει -από τα χρόνια της μεταπολίτευσης- με τους Αμερικάνους, σταθερά «αντί». Το ίδιο και με τους απανταχού «Εβραίους» -προ αμνημονεύτων χρόνων. Ξεμπλέξαμε -ύστερα από κάτι ζεμπεκιές και κουμπαριές- και με τους Τούρκους. Με τους εποίκους της Βόρειας Κύπρου χώσαμε μαζί με το κεφάλι μέσα στην άμμο και το σχέδιο Ανάν, οπότε πρόβλημα ουδέν. Με τους Ευρωπαίους -«κουτόφραγκους» κατά το κοινώς λεγόμενον- κουτσά-στραβά με κάτι πρόστιμα και κάτι ψηλοκυρώσεις τα φέρνουμε βόλτα. Με τους Αλβανούς το παλεύουμε όπως-όπως στα εξοχικά -το έδειξε κι ο αντένας- παίρνοντας το νόμο στα χέρια μας.

Και πάνω που είχαμε ξεμπερδέψει με όλα αυτά κι είμαστε ήσυχοι κι έτοιμοι να υποβληθούμε και ως λαός σε επέμβαση μεταρρυθμίσεων -κάτι σα ρινιπλαστική να πούμε- μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επανίδρυσης του Κράτους -του γνωστού, κατά Ζουράρι, «ψευδοκράτους»- να σου και σκάει μύτη το μέγιστο πρόβλημα της εποχής.

Όχι, ρε παιδιά, η πετρελαϊκή κρίση, ούτε η καταδίκη της χώρας για τις χωματερές. Ποιο; Μα, ποιο άλλο; Το όνομα, οι επεκτατικές βλέψεις κι οι αλυτρωτικές τάσεις, που φαίνεται να εμφανίζει το νέο γειτονικό κράτους -βόρεια του Κιλκίς, νότια της Σερβίας, δυτικά της Ανατολικής Ρωμυλίας κι ανατολικά της Αλβανίας.

Για δες, ρε γαμώτο!... Πάνω που το ‘χαμε ξεχάσει!... Περίμεναν οι αθεόφοβοι οι Αμερικάνοι να συγχωρεθεί ο μακαριστός για να μας το ξαναθυμίσουν;

Και τώρα; Μέσα στη σύγχυση, το συναισθηματικό μπλακ άουτ και το λογικό αλαλούμ, τι κάνουμε; Την ανάγκη φιλότιμο ή την πάπια;

Επί δεκαπέντε χρόνια καταναλώσαμε μ' επιτυχία στον ελληνικό μικρόκοσμο με συλλαλητήρια και ενδιάμεσες συμφωνίες τη λεβεντιά και την περηφάνια μας, ο λογαριασμός όμως -κι θα είναι όπως διαφαίνεται για μια ακόμα φορά τσουχτερός- περιμένει στο ταμείο της Ιστορίας. Πόσο κοστίζει άραγε ένα βέτο ή πόσο κάνει το φιλότιμο;

Ποιος ενδιαφέρεται και ποιον άραγε νοιάζει; Άλλωστε, γιατί να σκάμε; Σε δέκα χρόνια -και πάλι- ποιος θα θυμάται;

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 9
    # Erinaceus στις 11/03/2008, 04:55 μμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    ποιος θα θυμάται;
    # Kalikatzar στις 12/03/2008, 10:10 πμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    Μου αρεσε το κεμενο σου! Τα σαρωσε ολα! Δεν αφησε τίποτα στην θέση του και καλά εκανε.Αερας ανανέωσης ευχομαι να πνεει πάντα στα μυαλά σου ΒΟΥΔΑ
    # VOUDAS στις 12/03/2008, 11:12 πμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    Χτες βράδυ στους "Φακέλους" ο Μητσοτάκης απέδωσε ευθέως την ευθύνη για το ναυάγιο της συμφωνίας το '92 στον τότε Πρόεδρο Κωσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος -λέει- μέσω του Εβερτ και άλλων βουλευτών που επηρέαζε τον "απείλησαν" ότι αν ψήφιζε τη συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα "Nova Macedonia", θα του έριχναν την κυβέρνηση. Η απάντηση του Εβερτ -στην ίδια εκπομπή- ήταν ότι Πρωθυπουργός που υποκύπτει σε εκβιασμούς και πιέσεις δεν κάνει για Πρωθυπουργός... Ω! Μεγαλείο εξωτερικής πολιτικής και... εσωτερικής κατανάλωσης!...
    # Erinaceus στις 12/03/2008, 05:05 μμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    Πασοκοφέρνεις ή Αριστεροφέρνεις ; Ποιος ενδιαφέρεται και ποιον άραγε νοιάζει; Άλλωστε, γιατί να σκάμε;
    # VOUDAS στις 12/03/2008, 07:20 μμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚ(Ι)ΕΣ...
    ...Το κατά πού το φέρνω ή κατά πού γέρνω, όπως λες ποιον άραγε νοιάζει (εκτός από σένα, αλλά εσύ ασφαλώς θα ξέρεις) 'Εχω την αίσθηση όμως ότι πας για πρωτοσέλιδο στα επόμενα.... άπλυτα!
    # manground στις 12/03/2008, 07:20 μμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    και δεν το έκανε, και τον έριξαν τελικά. πιάστηκε Κώτσος !
    # VOUDAS στις 12/03/2008, 07:22 μμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    @man: Το ωραίο είναι -όπως είπε στον Παπαχελά- ότι δεν τον ένοιαζε να πέσει η κυβέρνησή του για οποιονδήποτε άλλον λόγο, αλλά όχι για το θέμα του ονόματος, γιατί με τον τρόπο αυτό θα... δεσμευόταν η επόμενη!!!
    # manground στις 12/03/2008, 07:23 μμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    ***** ψηλά κι αγνάντευε !
    # wonderli.lamogia.gr στις 22/03/2008, 10:19 πμ
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
    ax! ti gamato arthro, toso analafra kai toso efstoxa katagegrameni i ellhniki kourelopsixi...

    as akougetai glykanalato to sxolio mou!

    milaw gia ti morfi tou arthrou sou pou mou aresei poly, oso gia to periexomeno ennoeitai pws symfvnv me ola...

    Xairesthe*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Τρι, 11 Μαρ 2008 01:48 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή