Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ

30 Μαρτίου. Χτες στο «Ολύμπιον» είδα με τον πατέρα μου τις «Διπλοπενιές». Το απόγευμα τσακώθηκα στο επιτραπέζιο με το Δημητράκη της κυρα-Καίτης. Η Μαίρη -η αδερφή του- είχε πάρει το μέρος μου. Εγώ τα είχα πάρει άγρια. Το εισιτήριο για τους Αγίους, μία και τριάντα. Τόσα ακριβώς είχα στην τσέπη. Το λεωφορείο. Το 114. Το πήρα κρυφά. Πρώτη φορά έμπαινα μόνος. Ούτε που το σκέφτηκα...

Στην κλινική Κοκκολάκη προχτές γεννήθηκε ο αδερφός μου. Έκλαιγε. «Τι γυρεύεις εσύ εδώ;» μου είπε αναστατωμένη η μάνα μου μόλις με είδε και γύρισε απ' την άλλη. Η κυρα-Καίτη καθόταν στο κρεβάτι και τη βοηθούσε μαζί με μια νοσοκόμα. «Δεν πιάνει ρώγα» έλεγαν. Νεύρα. Λούφαξα σε μια γωνιά. Δίπλα μια άλλη γυναίκα ξαπλωμένη κι αυτή με κοιτούσε χαμογελαστή. «Πώς σε λένε μικρέ μου;» Σε μια στιγμή από τ' άσπρο μεταλλικό κομοδίνο έπεσε κι έσπασε ένα γυάλινο πράμα μ' ένα λάστιχο στην άκρη. «Ωχ!... Πάει το θήλαστρο» στρίγκλισε η νοσοκόμα. Φοβήθηκα. Δεν καταλάβαινα γιατί δεν του άρεσε. Για να με κάνουν να κόψω το γάλα της μάνας μου μέχρι κινίνο έβαλαν επάνω. Τελικά -μου είχαν πει- φοβήθηκα μια αποκριάτικη μάσκα...

Το μωρό ήρθε σπίτι. Τρυπήσαμε τον τοίχο για να βγει έξω το μπουρί. Ο Θοδωράκης -ο παιδίατρος- είπε ν' αλλάξουμε αμέσως την παλιά σόμπα. «Πίτσος» ήτανε η καινούργια. Ήμουν χαρούμενος. Για τη σόμπα. Το μωρό όλο έκλαιγε κι ήταν αδύνατο. Δεν έπιασε ποτέ βυζί. Έπιασε όμως τη θέση δίπλα στη μάνα και τον πατέρα μου στο διπλό κρεβάτι. Εκεί μένει ακόμα, μέχρι και σήμερα που έχει πάλι τα γενέθλιά του...

Να τα εκατοστίσεις!!!

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 20
    # The_Rock στις 28/03/2008, 02:12 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Τι αδύνατο ήταν το μωρό; Έχω δει φωτογραφίες που ήταν με κάτι μαγουλάκια στρουμπουλά και μπουτάκια με δίπλες ... Μετά αδυνάτισε φαίνεται ;-) Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη για τις ευχές. Να είσαι πάντα καλά!
    # PINK FISH στις 28/03/2008, 02:23 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    να είστε και οι δύο καλά. Να πεις στον αδελφό σου χρόνια πολλά και καλά :)
    # anodien στις 28/03/2008, 02:27 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Happy birthday to you, you belong to the zoo, with the monkeys and the donkeys and the others like you!!!! Αυτό να του πεις του αδερφούλη σου! Χιχιχιχιχι!!!!! Να τον χαίρεσαι!! Φιλιά!
    # gdoup στις 28/03/2008, 02:30 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Cpt ROCK einai ta gennethlia sou simera????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    # gdoup στις 28/03/2008, 02:40 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    http://www.youtube.com/watch?v=97V8DcbDOOs&feature=related Xroniaaaaaaaaaaaa Pollaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kai Kalaaaaaaaaaaaaaa!!!! O,ti epithimeis na to patheis :))))) Filia!!! ante pali tha to glentisete!
    # The_Rock στις 28/03/2008, 02:41 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    yeap ;-)
    # greendim στις 28/03/2008, 02:41 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Να τον χαίρεσαι τον "μπαγάσα"!
    # The_Rock στις 28/03/2008, 02:43 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    MRT, thx για την αφιέρωση :):):) super Stevie Wonder!!!!
    # PINK FISH στις 28/03/2008, 02:45 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    ROckaki, που γεννήθηκες στη κλινική Κοκκαλάκη, να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά και να ξορκίζεις πάντα αυτά που σε ζορίζουν! Καλά να περάσεις, να σε χαίρεται ο αδελφός σου και όποιος σ' αγαπάει:):)
    # gdoup στις 28/03/2008, 02:45 μμ
    Xronia polla eipame, den eipame, as xanapoume :))))))
    :) a twra eida ola ta postakia sunolika....sou euxomai loipon na xtipisei kai to til sou, kai na sou euxithoun osoi agapas genika k sugekrimena ;)
    # The_Rock στις 28/03/2008, 02:57 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    @Ψαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!! @MRT μου, πήραν και οι άγγελοι διοικητές αλλά εξακολουθούν να μας βασανίζουν ;-) Σε ευχαριστώ πολύ. Φιλιά πολλά!!
    # Karellen στις 28/03/2008, 03:47 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Ώστε ήσουνα μοναχοπαίδι, ήσουνα μοναχογιός κι έχεις γίνει παραγιός; :) Τι τρυφερό ποστ! Βούδα, να τον χαίρεσαι, να είστε καλά, να είστε μαζί ευτυχισμένοι.
    # VOUDAS στις 28/03/2008, 04:16 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    @Rock: Να'ναι καλά η...Nutricia, για τα μαγουλάκια σου καλέ μου!... Περιμένω δήλωση για τα κεράσματα (αμ, τι άδικα έκανα, μικρό παιδί, τόσο.... δρόμο!!!) Πολλά φιλιά κι ευχαριστίες σε όλους τους φίλους και γνωστούς για τις εγκάρδιες ευχές!!!
    # ImmortalJunkie στις 28/03/2008, 04:28 μμ
    χρονια πολλά! να μένετα πάντα έτσι κοντά ο ένας στον άλλο!
    # The_Rock στις 28/03/2008, 06:52 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Vouda, σε ενημερώνω ότι το ποστ ήδη έχει διαβαστεί από όλη την οικογένεια και ο καθένας θυμάται και συμπληρώνει διάφορα περιστατικά εκείνων των ημερών... Τελικά είχα δημιουργήσει μεγάλο τζέρτζελο ο μπαγάσας :) Κέρασμα ασφαλώς όποτε θέλετε, θα πάμε να το κάψουμε ;-) Γεια χαρά σε όλους!
    # VOUDAS στις 28/03/2008, 07:41 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    @RocK: Χαίρομαι που το εντελώς αυθόρμητο ποστ, που έδεσε το φανταστικό με το πραγματικό, γίνεται αφορμή για να ξαναθυμηθούν οι δικοί μας άνθρωποι στιγμές και σκηνές από τον ερχομό σου κοντά μας!! Χαίρομαι ακόμα και καμαρώνω, διαπιστώνοντας για μια ακόμα φορά, πόσο αγαπητός και δημοφιλής είσαι και σ' αυτή τη γειτονιά. Σ' αυτή τη γειτονιά, που σίγουρα δεν έχει σχέση με άλλες δικές μας γειτονιές, έχει όμως ζωντάνια, κινητικότητα, ενδιαφέρον και -γιατί όχι- φίλους και γνωστούς με ζεστή καρδιά, τρυφερή πέννα και δυνατό μυαλό... Φλυαρίες, μ' έπιασε πάλι ο συναισθηματικός παροξυσμός μου!! Δεν πειράζει όμως, χαλάλι για τη μέρα!!... Για τη δική σου μέρα!!
    # gdoup στις 28/03/2008, 07:50 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    :) ti agapimena aderfakia!!!! :) xronia polla eipame e? ante na xanapoume :) http://www.youtube.com/watch?v=flizyhGuf_U&feature=related i kahte mera na einai san ti simerini :) (maesoun ta gennthlia, fainetai e)
    # gdoup στις 28/03/2008, 07:51 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    a emena, i aderfi mou otan me pigan spiti, tous dietaxe na me pane pisw kai anevase pureto 40!!!! alla twra me agapaei polu :)
    # The_Rock στις 28/03/2008, 08:05 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Αγαπητέ αδερφέ, νομίζω βλέπουμε όλα τα παιδιά εδώ φιλικά και με συμπάθεια... Άλλωστε δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτε... Γενικά το κλίμα στη Lifo νομίζω έφτιαξε πάλι, παλιοί φίλοι γύρισαν και γράφουν ξανά, όλα καλά λοιπόν... Αυτό εννοούσα όταν έγραφα για Κοινότητα... @MRT, με το κέφι που έχεις, σε βλέπω DJ με τον Pilgrim στο πάρτι που θα διοργανώσουμε ;-) Θα είναι και ο Greendim με τα κουνελάκια του :pppp
    # The_Rock στις 28/03/2008, 08:11 μμ
    ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ!...
    Α και που είσαι, μια σου και μια μου δεν έπαιζαν κάποια στιγμή εδώ; Λοιπόν, εδώ και καιρό έχω στο μυαλό μου ένα ποστάκι αφιερωμένο... Έτσι είναι αγαπητέ Βαγγέλη... Μία σου και μία μου :):) Καλό βράδυ και σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους για τις ευχές σας. Να είστε όλοι καλά, παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Παρ, 28 Μαρ 2008 02:04 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή