Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΣΑΛΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Μετά την επιτυχημένη και άκρως ικανοποιητική -ως προς το αποτέλεσμα- διαδικασία εκλογής νέου αρχιεπισκόπου, πλησιάζει η ώρα -την προσεχή Κυριακή- να διεξαχθεί κι άλλη μια ψηφοφορία, αυτή τη φορά για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή κατά... κόσμον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Μετά τους ρασοφόρους κληρικούς που προσήλθαν στην κάλπη υπό τη σκέπη -ενδεχομένως και φώτιση- του Αγίου Πνεύματος, έρχεται η ώρα των συνέδρων του κόμματος της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν, σίγουρα υπό τη σκέπη της αίθουσας του Τάε Κβο Ντο -και το φως των τηλεοπτικών προβολέων- και να μετουσιώσουν σε ψήφο το... πνεύμα του Αλέκου Αλαβάνου.

Η εκλογή ενός νέου ηγέτη ακολουθείται συνήθως κι από ένα αεράκι αισιοδοξίας κι ευφορίας τόσο στο στενό, όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον του χώρου που αναφέρεται. Το πρόσωπο, φυσικά, παίζει σε κάθε περίπτωση το δικό του ξεχωριστό ρόλο. Η χρονική συγκυρία από την άλλη πάντα άσκει καθοριστικά την επιρροή της.

Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στις μέρες μας σε μια από τις από τις πιο άσχημες καμπές του. Οι λόγοι χίλιοι. Χίλιες κι οι ερμηνείες. Μηχανισμοί, διαφθορά, αναξιοκρατία, συμφέροντα, αναξιοπιστία, αποϊδεολογικοποίηση. Η κοινωνία ταυτόχρονα παραδέρνει χωρίς όραμα και πυξίδα παρασυρόμενη απ' τον χείμαρρο της παγκοσμιοποίησης και της ανατροπής αξιών και κεκτημένων.

Ο Τσίπρας έχει το καθαρό βλέμμα που μπορεί να κοιτάξει το σύστημα στα μάτια. Έχει την πολυτέλεια να μιλάει για όλα και για όλους χωρίς να κινδυνεύει να κατηγορηθεί για λαοπλάνος ή λαϊκιστής. Διαθέτει το λευκό πολιτικό μητρώο, που του δίνει το δικαίωμα να επενδύει στη σύναψη κοινωνικού συμβολαίου χωρίς να έχει την υποχρέωση ν' αναφερθεί στο πολιτικό του... πόθεν έσχες.

Από την Κυριακή ο Τσίπρας θα είναι ο νέος πρόεδρος. Το στοίχημα που βάζει είναι μεγάλο και δεν αφορά μόνο τον ίδιο, δεν αφορά κάν μόνο το κόμμα του. Μας αφορά όλους. Ο χρόνος θα δείξει αν κατορθώσει να διασώσει το ελπιδοφόρο σκάφος του ΣΥΡΙΖΑ από τις συμπληγάδες του δικομματισμού. Κι ο χρόνος των εκλογών δεν είναι πολύ μακριά...

Ακόμα και στο ναυτικό όμως -λένε κάποιοι που γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα- πριν πάρεις το δίπλωμα του καπετάνιου, πρέπει να φας τις θάλασσες με το κουτάλι σαν... δεύτερος.

Είναι και τόσο δελεαστικές οι σειρήνες των δημοσκοπήσεων...

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 21
    # The_Rock στις 08/02/2008, 12:18 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Σάλτο με στόχο το 10%. Τον Αλαβάνο τον συμπαθούσα πολύ πάντως, δεν ήθελα να αποχωρήσει τόσο σύντομα... Ο μόνος που έκανε αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια! Περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει πλέον στη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ...
    # manground στις 08/02/2008, 01:21 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    την ευκαιρία του θα την πάρει, και θα οφεληθεί από τις συγκυρίες. ζήτημα είναι πως δεν θα μπορέσει να κριθεί παρά σε - το λιγότερο- καμιά δεκαριά χρόνια.
    # darkwhisper στις 08/02/2008, 01:45 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    μαν με κάλυψες. σε κάθε είδους στίβο, δεν έχει σημασία ποιος θα βγει πρώτος (έστω και στα... τοπικά!) αλλα πως θα μείνεις πρώτος και πως θα πας ακόμα παραπάνω.
    # AthinaiosEpanastatis στις 08/02/2008, 05:01 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Ενώ το αρχίζεις καλά,γιατί στο τέλος βγάζεις μια ειρωνεία ; Γιατί βγάζεις τόσο αριστερά συναισθήματα ώρες-ώρες και ξαφνικά μου βγάζεις έναν φοβισμένο σοσιαλιστή,κοινώς ΠΑΣΟΚΟ,που φοβάται ότι θα χάσει την καρέκλα του ; Μάλλον κάνω λάθος!Μάλλον άλλα θέλεις να πεις και αλλά καταλαβαίνω. Και δεν είναι μόνο στο χέρι του σύντροφου Αλέξη Τσίπρα το καράβι να φτάσει στην Ιθάκη αλλά για τον Τσίπρα και τον κάθε σκεφτόμενο άνθρωπο είναι η διαδρομή.Πωπω,δεν το πιστεύω έγεινα έξαλλος με έναν συνάνθρωπο για τα πολτικά.Φτού μου!
    # seismografos στις 08/02/2008, 05:23 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Φοβου τους επικοινωνιακους πολιτικους και δωρα φεροντας...Ειναι οντως μια πολυ γοητευτικη προσωπικοτητα.Μεσοβραχυπροθεσμα η παρουσια του στη πολιτικη ζωη θαχει καταλυτικες συνεπειες(θελω να πω ακομα και διαλυτικες)για το Πασοκ.Η συγκριση του ως τωρα πιο νεαζοντος πολιτικου(του Γιωργου δηλ.)με το Τσιπρα θαναι απο καθε αποψη εντελως απομυθοποιητικη για το πρωτο.Θα τον στειλει γρηγορα και δραστικα στη ταπεινωτικη αποστρατεια.Ο Τσιπρας θα επιβιωσει πολιτικα(εννοω θα επιβεβαιωσει την περι αυτον αισιοδοξια)μονο αν η καινουργια ηγεσια του Πασοκ δεν αρθει στο υψος των περιστασεων.
    Υπαρχει μια προταση στο κειμενο σου που με "εστειλε"...Λες "...ο Τσιπρας μπορει να κοιταξει το συστημα στα ματια".Πριν καν προλαβει ο Τσιπρας να το κοιταξει,αν το συστημα αποφασισει να παιξει μαζι του θα τον εχει απονευρωσει εν ριπη οφθαλμου.Ενα εξωφυλλο στο Νιτρο θαχει κανει ολη τη δουλεια.Η θλιβερη ιστορια της θλιβερης Δαμανακη ειναι γνωστη...
    # VOUDAS στις 08/02/2008, 06:48 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    @Rock: Συμφωνώ ότι ο Αλαβάνος φεύγει πετυχημένος, γιατί αξιοποίησε πολύ σωστά τη συγκυρία (μήπως έφτασε όμως στα όριά του;)@Μan: Ασφαλώς κι έχει μέλλον μπροστά του, αλλά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν πολλά -και ισχυρά ενίοτε- ... ρεύματα!@Alw: Το στοίχημα για τον Τσίπρα κι εγώ δεν νομίζω πως είναι η αρχηγία, αλλά η επιβίωση κι η καταξίωση σ' αυτή τη θέση. Θα δείξει...@Epanastati: Καλέ μου φίλε, ξέρεις και ξέρω ότι κατά βάθος συμφωνούμε, αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο μας (σου) βγαίνει μερικές φορές στραβά!... Στην πολιτική δεν χωρούν οι συναισθηματισμοί κι ο ρομαντισμός του ταξιδιού και απλώς της προσπάθειας. Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι πάλη, αγώνας σκληρός και προς τα μέσα και προς τα έξω κι ο Τσίπρας αυτόν τον αγώνα πρέπει να διακδικήσει.@Seismografos: Σωστός. Νομίζω, πως σε κάθε περίπτωση, αν ο Τσίπρας επιμείνει σε βάθος χρόνου στο αντιΠΑΣΟΚ προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ -κι αυτό διαφαίνεται- οι προοπτικές περιορίζονται ασφυκτικά...
    # AthinaiosEpanastatis στις 08/02/2008, 10:35 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ (KAIΤΕΛΕΥΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)
    Epanastati: Καλέ μου φίλε, Απο που και ώς που φίλος ;Εκτός και αν θεωρείς την ηλεκτρονική "κουβέντα"των blogger κουβέντα φίλων.
    "ξέρεις και ξέρω ότι κατά βάθος συμφωνούμε" Με δήθεν Σοσιαλιστές και καρεκλοκένταυρους δεν θέλω να έχω καμία επάφη ούτε καν ηλεκτρονική,είναι το λιβάνι και είμαι ο διάολος, "αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο μας (σου) βγαίνει μερικές φορές στραβά!" Διάβασε τα κείμενα σου-post-στην πολιτική και ξέχνα πως είσαι για λίγο ο Rock ή ο τάδε και θα δείς πως πρασίνιζεις και καρεκλοκένταυρο θυμίζεις παρά σκεπτόμενο άνθρωπο(όχι πως εγώ είμαι σκεπτόμενος αλλά λέμε τώρα) "Στην πολιτική δεν χωρούν οι συναισθηματισμοί κι ο ρομαντισμός του ταξιδιού και απλώς της προσπάθειας" Ξανά σκέψου τό με Πρωθυπουργό του 19 αίωνα της Ελλάδας και θα με θυμηθείς.. "Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι πάλη, αγώνας σκληρός και προς τα μέσα και προς τα έξω κι ο Τσίπρας αυτόν τον αγώνα πρέπει να διακδικήσει" Ο Τσίπρας και ο κάθε Αλέξιος έχει κάτι μέσα του που εμείς οι άλλοι δεν το έχουμε ή το έχουμε αλλά σε λιγότερο βαθμό.Άντε γειά...και πάλι φτού μου που τσακώθηκα με άνθρωπο για πολιτικά.
    # hurricanekatrina στις 09/02/2008, 11:15 πμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Επειδή δεν έρχεται σαν Μεσσίας να σώσει το κόμμα του, έχει πολλές πιθανότητες να το ανανεώσει...νομίζω ότι αντιμετωπίζεται με φθόνο...το πιο ισχυρό συναίσθημα του σύγχρονου Έλληνα...και ιδιαίτερα των ανθρώπων της Αριστεράς...Αυτό που μου αρέσει στον Αλέξη είναι ότι δεν ετεροκαθορίζεται, αλλά μπήκε στη μάχη της Αθήνας, παρά τις Κασσάνδρες, κέρδισε, και ξεκινάει το πιο δύσκολο ταξίδι της πολιτικής, το εσωκομματικό...χαρά στο κουράγιο του...οτι και να του ευχηθούμε δεν φτάνει...
    # derfunremo στις 09/02/2008, 01:29 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    ΤΟ ΣΑΛΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΛΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ ΜΕ ΔΥΟ ΣΒΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ . ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Η ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ (ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ) ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΕΚΑ , Η ΘΑ ΣΑΒΟΥΡΝΤΙΧΤΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.
    ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΝΤΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΗΣ) . ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΑΝΑΣΑΛΤΑΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΑΣΟΚ Η ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΝΔ (ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΦΙΛΟΣ , ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ). ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΜΠΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΝΗ ΩΣ ΑΣΧΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ . ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ ( ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ) ΟΙ ΚΑΒΑΦΙΚΕΣ ΡΟΜΑΝΤΖΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ , Η ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΩΝ. ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΤΖΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΤΟΤΕ ΒΑΖΟΥΝ ΞΥΛΙΝΕΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΣΙΟ .
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΛΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ . ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΑΛΤΟ .
    # VOUDAS στις 09/02/2008, 02:09 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ... Epanastati
    Μου φαίνεται ότι στην περίπτωσή σου πρέπει ν' αλλάξεις το "Αθηναίος" (από πού κι ως πού άλλωστε βρεθήκαμε ξαφνικά όλοι μας Αθηναίοι;) και να το κάνεις "χωρίς αιτία", ίσως έτσι δικαιολογείται ο... "ιερός θυμός " σου κάθε φορά που σχολιάζεις τα ποστ μου!! Κοίτα, με κάποιους bloggers και πολύ όμορφες συζητήσεις κάνουμε μέσω διαδικτύου και πολύ όμορφα επικοινωνούμε, τώρα αν αυτό εσένα σε "χαλάει" τι να κάνουμε; Εσύ μήπως δεν έχεις "φίλους" και... ινδάλματα στο διαδίκτυο; 'Εχουμε διαβάσει σχόλιά σου και καταλάβαμε... Δεν νομίζω να σου κάνει κανένας κριτική γι' αυτό, γούστο σου... Αν δεν αισθάνεσαι "φίλος" μαζί μου δικαίωμά σου, εγώ για πλάκα στο έγραψα και τσίμπισες -) Για τα υπόλοιπα τώρα που γράφεις θες να τα πάρω στα σοβαρά, ρε Βασίλη; Γράφε χαλαρά όπου γουστάρεις το σχόλιό σου, ξαναδιάβασε και λίγο την ιστορία για να θυμηθείς πώς διορίζονταν τον 19ο αιώνα οι Πρωθυπουργοί κι έλα να τα συζητήσουμε μετά...
    # VOUDAS στις 09/02/2008, 02:17 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    @Katrina: Πράγματι, καλή μου, ο Τσίπρας είναι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά έχω ακούσει κι έχω διαβάσει και κάτι σχόλια σκέτο φαρμάκι!... Μας έχει περισσέψει η κριτική πια, μη δούμε άνθρωπο να προκόβει!... Μακάρι να πετύχει. Σε χαιρετώ!! @derfunremo: Το θέτεις πολύ όμορφα και πολύ γλαφυρά το θέμα του Τσίπρα! Θα ευχηθώ κι εγώ μαζί σου ν' αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα... Αν -κι όπως λένε- ένας κούκος... Να είσαι καλά!
    # kousmas poetry στις 09/02/2008, 02:24 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    makari o Alexhs tis Beths na mhn ginei Damanaki...
    # kousmas poetry στις 09/02/2008, 02:39 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    ...Mia symfititria tou prhn kairo periegrapse ton Alexi Tsipra se mia fylh mou me ta kalytera logia san anthropo me vathia skepsh sthn politikh. genika oi symfitites tou legane oti einai omorfos anthropos sthn prosopikh tou zoh kai oti exei statheres theseis sthn politikh. Opou akous symfitites na tous ebistevese...
    Mono tha prepei na proseksei tis lestrigones tou dykomatizmou... Apo anthropous tis genias tou elpizoume
    # VOUDAS στις 09/02/2008, 06:53 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    @Kousmas: Πραγματικά ελπιδοφόρο ήταν το ξεκίνημά του... 'Αλλο όμως η φοιτητική παράταξη κι ο συνδικαλισμός κι άλλο η ηγεσία σ' ένα πολιτικό κόμμα και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία... Μακάρι να δικαιωθούν οι συμφοιτήτριές σου! (Σε ποιο έτος;)
    # The_Rock στις 10/02/2008, 07:54 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Η εποχή Τσίπρα ξεκινά! Καλή του επιτυχία και καλή δύναμη!!
    # greendim στις 10/02/2008, 11:53 μμ
    Ρε συντρόφια...
    για να δούμε τί θα δούμε!...
    # VOUDAS στις 11/02/2008, 10:10 πμ
    ΤΟ... ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΙ Η... ΕΒΓΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!
    Οι πρώτες αντιδράσεις πάντως είναι δηλωτικές κάποιων αντιλήψεων. Και ναι μεν οι δηλώσεις της Αλέκας στο ΒΗΜΑ φανερώνουν για μια ακόμα φορά πόσο έξω από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας βρίσκεται σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ, όσο για τον γνωστό Θόδωρο και τη θυμοσοφία του περί σούπερ μάρκετ, καλύτερα θάναι αντί να καταγγέλει τους "κλέφτες" να καταλάβει γιατί το μαγαζί έγινε μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε...
    # Peterpunk στις 15/02/2008, 11:51 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    symfwnw apolutws gia tin stasi tis Alekas Papariga se auto to thema ,alla kai se ola ta themata ta opoia -allote- upainissontai i pragmatika epiferoun allagi.
    To KKE einai pragmatika ektos kairou kai topou kai xronou ,briskomeno sunexws sta maxairia me opoiadipote rixi i kainotoma kinisi akoma kai apo reumata amigws aristera i ligotero aristera(tha bgalw sessoula se ligo),opws einai o SURIZA.
    O aparadektos kai sinexis arnitismos ,i katakritiki diathesi apenanti sta panta exoun diamorfwsei to staliniko KKE pou mesa ston rou twn kairwn fantazei entelws anepikairo...
    # PINK FISH στις 20/02/2008, 11:12 πμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    δε θα μπω στο πολιτικό σκέλος, δε θέλω να σχολιάσω τις θέσεις του, ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω τι ψηφίζω, αν συμφωνώ ή όχι με το Τσίπρα, τον Αλαβάνο, τη Παπαρήγα κλπ.κλπ. Είναι μια νέα φάτσα, ελπίζω μόνο να φέρει κάτι νέο, ν' αρθρώσει ένα καινούργιο λόγο, δικό του και όχι "δοτό", ότι και αν είναι αυτό που έχει να πει και να προσφέρει. Ας δούμε λοιπόν και ας μη βιαστούμε να κρίνουμε
    # VOUDAS στις 20/02/2008, 11:53 πμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    @Peter: ...Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τις παραπούλες λέει η λαϊκή σοφία και το ΚΚΕ έχει χαράξει τη ρότα του, το... "περιβόλι" ναν' καλά... @Fishάκι: Σίγουρα, οι βιαστικές κι επιπόλαιες κρίσεις -είτε θετικές, είτε αρνητικές- μόνο σκοπιμότητα μπορεί να κρύβουν...
    # alextrax στις 21/03/2008, 10:35 μμ
    ΤΟ ΣΑΛTO ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    Καλό είναι όταν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική να έχει δουλέψει και κάποιες ώρες ,έτσι ώστε να γνωρίζει πώς βγαίνει το μεροκάματο!!!Άποψη μου .Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Παρ, 08 Φεβ 2008 11:59 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή