Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ

3655. Σας λέει κάτι αυτός ο αριθμός; Λαχείο; Χιλιόμετρα; Ευρώ; Όχι, όχι! Τίποτε απ' αυτά. Είναι ο νέος Νόμος για το Ασφαλιστικό! Νόμος 3655 «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις»... Πάει κι αυτό. Έληξε -στα ψιλά των εφημερίδων- κι η απεργία των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Πάπαλα, λοιπόν, η... «βόμβα» απενεργοποιήθηκε, εκτός αν ήταν κι αυτή -όπως τα σκευάσματα- κινέζικης προελεύσεως!

Τρεις χιλιάδες εξακόσιοι πενήντα πέντε νόμοι έχουν ψηφιστεί από το 1975 μέχρι σήμερα. Κανονικά με τόσους νόμους όλα θα έπρεπε να λειτουργούν ρολόι κι η ζωή μας σ' αυτόν τον τόπο να κυλάει σαν καλολαδωμένη μηχανή.

Γιατί εγώ τότε δεν τα βλέπω όλα αυτά;

...Ναι, είμαι συνέχεια μ' ένα ρολόι στο χέρι, αλλά μόνο για να τρέχω να προλάβω το λεωφορείο, τις δόσεις, να χτυπήσω κάρτα, να μη σε στήσω, να μην εκσπερματώσω πρόωρα... Ναι, είναι και παραείναι «καλολαδωμένη» η μηχανή, αλλά μου έχει βγει... το λάδι να χώνω φακελάκια δεξιά κι αριστερά για να πάρω από άδεια γάμου μέχρι άδεια... αναψυκτηρίου κι από αριθμό προτεραιότητας μέχρι αριθμό κυκλοφορίας!

Κι οι μόνοι -φυσικά- που δεν φταίνε για το αλαλούμ είναι οι πολυάριθμοι νόμοι! Οι νόμοι που κάποιοι τους έχουν δει σαν το γιατρικό -ή μήπως άλλοθι;- «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» που συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα.

Τώρα -διαβάζω- ετοιμάζεται και νόμος για το blogging! Αυτός μας έλειπε!... Πώς να το κάνουμε όμως; Αφού οι πατέρες του Έθνους αριθμώντας νόμους επί τόσα χρόνια είδαν να λύνονται τ' αναρίθμητα προβλήματά μας, έφτασε κι η ώρα να κάνουν ένα ακόμα νούμερο, αυτό που θα βάλει τάξη -λέει- και στην ελληνική bloggo-σφαιρα.

Αριθμοί και νούμερα ευημερούν κι επί των ημερών μας σ' αυτή τη χώρα!... Μόνο ο Tsagar πάει και σ' αυτό κόντρα στο ρεύμα, καταργώντας πριν λίγες μέρες -παρά τις αντιδράσεις- όλους τους αριθμούς από τα blogs της LIFO!... Για τα νούμερα έχω ακόμα κάποιες επιφυλάξεις... Εύκολο είναι;

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 12
    # PINK FISH στις 08/04/2008, 12:18 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    Νόμοι, νόμοι, νόμοι! Πήξαμε! Κι από ποιότητα ζωής....μηδέν! Στον ίδιο παρονομαστή μια ζωή. Έτσι, κουβέντα να γίνεται....Λίγη γκρίνια το πρωϊ δε βλάπτει, έτσι? Τις καλημέρες μου
    # VOUDAS στις 08/04/2008, 12:24 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    ....Ανάβει τα αίματα!!!! Καλή σου μέρα, καλή μου pink!!!!
    # simple στις 08/04/2008, 12:49 μμ
    apolito dikio
    exeis vouda...i li8eia afto oti exoume tosous nomous to eixa fantastei (giati emeis olo polla exoume alla poiotita 0 telika) alla den to eixa psaxei....eimaste ermaia stin ellada ena tpt kai mia deca epikratei telika...(kariwtakis idios egw entwmetaxi)kamia aisiodoxia....xaxaxaxaxa
    filia kai kalimeres
    # VOUDAS στις 08/04/2008, 12:54 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    @simple μου: ...Μετά απορούμε, γιατί στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, αφού και για να... βήξουμε -για να μην πω τίποτε άλλο που και γι' αυτό μπορεί να υπάρχει νόμος!!!!- νόμος χρειάζεται!!
    # simple στις 08/04/2008, 01:10 μμ
    exeis akousei
    gia tous nomous tous periergous se merikes politeies twn HPA??e, etsi 8a katantisoume kana sovaro nomo den akolou8oume alla tis malakies 8a mas tis mostraroun kapoia stigmi...
    gia na xesoume pes to re si vouda den peirazei...xaxaxaxaxa
    filia
    # Karellen στις 08/04/2008, 01:37 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    Με χιούμορ εκφράζονται οι μεγαλύτερες αλήθειες... Γειά σου φίλε Βούδα!
    # manground στις 08/04/2008, 05:02 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    3655 νομοσχέδια και νόμοι, κι ο μόνος που "δουλεύει" είναι ο νόμος της βαρύτητας.
    # VOUDAS στις 08/04/2008, 05:28 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    @Simple: Και δε φτάνει που έχουμε τόσες χιλιάδες νόμους, τους τροποποιούμε κάθε τρεις και λίγο με αποτέλεσμα να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί... την εξεταστική του!!! (χαχαχα)@Karellen: Αν δεν τα δούμε κι απ' αυτή τη σκοπιά τα πράγματα σίγουρα θα τρελλαθούμε! Να είσαι καλά!@Man:...Να'ναι καλά ο Νεύτωνας (πώς και δεν έφερε ακόμα ο Αλογοσκούφης καμιά... τροπολογία του; Εδώ τις αντικειμενικές απογείωσε!!!!!)
    # anodien στις 08/04/2008, 05:47 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    Μήλο μου κόκκινο, ρόιδοβαμμένοοοοοοοοοοο.................................
    # VOUDAS στις 08/04/2008, 06:47 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    @anodien:......................γιατί με μάρανες τον πικραμένο...........
    # AthinaiosEpanastatis στις 08/04/2008, 10:07 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    Άνθρωποι και νούμερα,άριθμοι και νούμερα...άστα βράστα Voudas...
    # VOUDAS στις 09/04/2008, 01:41 μμ
    ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ... ΝΟΥΜΕΡΑ
    @Epanastati μου, είναι τόσο πλούσια η γλώσσα μας!!! Κι οι λέξεις τόσο πλούσιες σε νοήματα!.... Σε χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Τρι, 08 Απρ 2008 12:05 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή