Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Freida Pinto, slumdog millionaire

Δεν μ' άγγιξε η αισιοδοξία που προσπάθησε να περάσει το «Slumdog Millionaire». Δεν ξέρω αν είμαι απαισιόδοξος, χοντρόπετσος ή ακαλλιέργητος, αλλά παρακολουθώντας την ταινία δεν αισθάνθηκα ν' ακολουθώ αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου. Γι' αυτό ίσως οι όμορφα εναλλασσόμενες εικόνες, οι καλοδουλεμένες σκληρές σκηνές κι η εξαιρετικά ευχάριστη μουσική δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν συναισθηματικά, να με συγκινήσουν, να μ' απογειώσουν.

Καθόμουν αναπαυτικά στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου, χαλαρός, άνετος. Δεν λαχάνιασα από το αλαφιασμένο τρέξιμο των πιτσιρακάδων ανάμεσα στις παράγκες της Βομβάης. Δεν σκίρτησα από του πρώτου έρωτα το τρυφερό χαμόγελο. Δεν κοιμήθηκα πάνω στους σωρούς απ' τα σκουπίδια. Δεν πόνεσα απ' τα χαστούκια του αστυνόμου. Δεν αγωνιούσα για την επόμενη ερώτηση. Δεν έπαθα ντελίριο από την απίθανη εύνοια της θεάς τύχης. Το καθένα ξεχωριστά, αλλά κι όλα μαζί, ενέπνεαν μια σιγουριά, μια αίσθηση ασφάλειας, μια ξενοιασιά, μια βεβαιότητα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά...

Και όλα πήγαν καλά. Όχι μόνο για την ταινία, αλλά για όλους όσους δούλεψαν γι' αυτή. Ένα φιλμ που από καθαρή τύχη δεν βρέθηκε DVD στις προθήκες των βίντεο κλαμπ του κόσμου, έφερε όλους τους συντελεστές του στο προσκήνιο της επικαιρότητας σ' όλη την υφήλιο. Ίσως παρακολουθούμε μια από εκείνες τις εξαιρετικές περιπτώσεις, που η ζωή αντιγράφει την κεντρική ιδέα μιας κινηματογραφικής ταινίας. Με μόνη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση η πρωταγωνίστρια είναι γένους θηλυκού!

Η «ταινία» Φρίντα Πίντο μόλις τώρα αρχίζει!... Δεν ξέρω σε τι λάκκους με ακαθαρσίες ίσως χρειαστεί να βουτήξει για να φτάσει στο όνειρό της, ούτε πόσα χαστούκια μπορεί να υπομείνει για να υπερασπιστεί την επιλογή της. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο μπορεί ν' αντέξει τις «αναθυμιάσεις» που αποπνέει ο χώρος του life style και πολύ περισσότερο την ανατροπή και τη σύγκρουση με τον κόσμο και τον τρόπο ζωής που μέχρι σήμερα ζούσε.

Όλα είναι θέμα τύχης; Τουλάχιστον έτσι διατείνεται το σενάριο της ταινίας... Θυμάμαι όμως παλιά -στο γυμνάσιο- είχαμε γράψει μια έκθεση με θέμα: «Έκαστος δημιουργός της τύχης του»... Λέτε η Φρίντα να την έκανε;

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 31
    # gdoup στις 10/03/2009, 11:15 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    sumfwnw apoluta gia to slumdog. panta empisteuomai to sunaisthima tis epomenis imeras, kai i epomeni imera den mou afise tipota apo auti tin tainia.
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 11:19 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @o (t)range: ...'Ισως μετά την καταπληκτική "Σκόνη του χρόνου" το millionaire να μου φάνηκε πολύ "φτωχό"....
    # gdoup στις 10/03/2009, 11:23 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    den to exw dei akoma, thelw omws na to dw. exw katalavei oti paizei polu me tis dunates sxeseis twn anthrwpwn se ola ta epipeda.
    parepiptontws you may call me MRT, egw eimai, apla analoga me ti diathesi mou otan mpainw edw, prosarmozw kai to nick.
    # Radio Nowhere στις 10/03/2009, 11:30 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Vouda (βοηθεια μας), γιατι δεν εγραψες φιλε μου για τη Σκονη του Χρονου αφου σε ενθουσιασε τοσο?
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 11:34 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Τέλεια, MRT μου!... Δλδ το nick είναι κάτι σαν... ταγεράκι, φοριέται ανάλογα με την περίσταση!! Πολύ μου αρέσει κι είναι μια καλή ιδέα για όλους τους bloggers, να το αλλάζουν ανάλογα με το ποστ!!! Για την ταινία μπορώ να σου πω ότι θα περάσεις δυο ευχάριστες και γεμάτες εικόνες ώρες!!!
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 11:37 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @Radio Nowhere: Αν θες το πιστεύεις ότι είχα ξεκινήσει χτες μια παράλληλη ιστορία για τις δυο ταινίες, αλλά το άφησα γιατί μου φάνηκε ότι βάζοντάς τα δίπλα - δίπλα θα αδικούσα τελικά τη σκόνη. Μου δίνεις όμως μια "σπρωξιά" να το κάνω!...
    # gdoup στις 10/03/2009, 11:42 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    koita gia emena pou kanw mia anartisi mia fora to xrono, leitourgei akrivws etsi. xereis auti einai mia enallaktiki proseggisi, ena blog kai to nick analoga me tin peristasi :) endexetai na diakrinw mia mikri eironioula kai xamogelaw :) mikri einai i zwi, as xamogelame toulaxiston. tis kalisperes mou
    # The_Rock στις 10/03/2009, 11:44 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    VOUDAS, για μένα «Έκαστος δημιουργός της τύχης του»... Πολύ πετυχημένο θέμα έκθεσης.

    ΥΓ. MRT, πόσα nicks έχεις παιδάκι μου; Α, θα σε βάλω και σένα στην ειδική κατηγορία μου φαίνεται!
    # gdoup στις 10/03/2009, 11:45 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    egw eimai mia katigoria apo moni mou :)))) kalispera kwsti
    # The_Rock στις 10/03/2009, 11:46 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    γεια σου μικρό! Άντε να ετοιμάσουμε καμιά κρουαζιέρα σιγά σιγά, ανοίγει ο καιρός ;-)
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 11:50 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @ o (t)range: Θα ήταν απρεπές και αγενές να ειρωνευτώ εσένα που "εξομολογείσαι" αυτή την αθώα συμπεριφορά. Καμιά τέτοια διάθεση σε διαβεβαιώ δεν έχω και σε καλώ να συνεχίσεις -ειδικά εσύ- να χαμογελάς αλλά και να "φοράς" όποιο nick σου κάνει κέφι!!!!
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 11:52 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @Rock: ...Καλή της ώρα της Ρούσσου!... Εξαιρετικός άνθρωπος και εκπαιδευτικός!! Την θυμάμαι με πολύ συμπάθεια!
    # gdoup στις 10/03/2009, 12:06 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    kai meis eixame mia roussou pou ekane gallika! paw na doulepsw! adieu mes amis :)
    # anodien στις 10/03/2009, 01:45 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Θα πάω να το δω αυτό το Σάββατο! Θα εκφράσω τότε την άποψή μου! :-)
    # Meropi στις 10/03/2009, 03:08 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Δεν έχω δει το έργο, αλλά θα πάω να το δω. Απ' αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν είναι παρά ένα παραμυθάκι. Απ' αυτά που όλοι ξέρουμε εκ των προτέρων ότι όλα θα πάνε εξωπραγματικά καλά. Αν δεν κάνω λάθος στην προκειμένη περίπτωση της ταινίας ένας σχεδόν αγράμματος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις τηλεπαιχνιδιού γνώσεων???? Αν είναι έτσι, χαρά και ελπίδα για όλους τους αγράμματους. Η τύχη είναι με το μέρος τους.
    # anodien στις 10/03/2009, 03:17 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Μερόπη μου, καλησπέρα! Απ'όσο ξέρω είναι ένας νεαρός που όντως ξέρει όλες τις απαντήσεις στο "ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" και ο σκηνοθέτης κάνει διαρκή flashbacks δείχνοντάς μας τις εμπειρίες απο τις οποίες αποκόμισε τη γνώση αυτών των απαντήσεων!
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 04:02 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @Meropi: Βλέπεται ευχάριστα και αξίζει να τη δεις. Εκείνο που θέλησα να επισημάνω, είναι ότι η ταινία, αν και έχει ρυθμό, δράση και καλές ερμηνείες, δεν μπόρεσε να μου "βγάλει" το συναίσθημα που περίμενα παρακολουθώντας την... Πολύ τύχη βρε παιδάκι μου!! Τη στιγμή που εμείς εδώ λέμε το: Συν Αθηνα και χείρα κίνει!!... Να είσαι καλά!
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 04:03 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @anodien: Αναμένω μ' ενδιαφέρον τη γνώμη σου!... Αν κι έχω καταλάβει πόσο ευαίσθητη και τρυφερή είσαι, οπότε είμαι βέβαιος ότι θα σου αρέσει πολύ!!!
    # anodien στις 10/03/2009, 04:09 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Χαχαχαχα!!!! Σ'ευχαριστώ πολύ! Ε, Σάββατο αργούτσικα θα την έχεις!
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 04:18 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @anodien:...Το καλό πράγμα αργεί!... Κάλιο αργά παρά ποτέ!... Σπεύδε βραδέως!...
    # gpoint στις 10/03/2009, 06:42 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δηλώνω ότι έχω να πάω σινεμά περισσότερο από 15 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν θα με εμπόδιζε να κριτικάρω- ποιά η διαφορά μεταξύ αυτού που δεν βλέπει την ταινία και αυτού που τη βλέπεικαι δεν καταλαβαίνει τίποτε ;- αλλά δεν έχω έμπνευση γιά την στγκεκριμμένη ταινία.
    # VOUDAS στις 10/03/2009, 07:01 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @Τζι: Καλά, και πώς γίνεται η "κριτική" βρε Τζι μου; Δια της... ενοράσεως βλέπεις την ταινία ή νοικιάζεις DVD;
    # gpoint στις 11/03/2009, 12:55 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Γιατί βρε βούδα μου, αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτε από την ταινία και της δίνουν βραβεία μήπως και αδικήσουν το...αριστούργημα καλύτεροι είναι ;
    Οταν είσαι έξω απ' το χορό (δηλαδή δεν ενδιαφέρεσαι) εύκολα μπορείς να καταλάβεις το ποιόν μιάς ταινίας από τα περιρρέοντα σχόλια, π,χ, όταν άτομα που δεν εκτιμάς το γούστο τους καθόλου, την εκθειάζουν, δεν μπορεί, φόλα θάναι !!
    Εσύ θα πήγαινες ποτέ σε ταινία που θα σου πρότεινε ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης ( η Αλέκα μήπως, χαχαχαχαχ )
    # VOUDAS στις 11/03/2009, 10:27 πμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @Τζι, η προσέγγισή σου άπαιχτη!!!!!!! ('Οπως η χτεσινοβραδινή....... Βιγιαρεάλ!!!!!) 'Ακου να μου προτείνει ταινία ο Κωστάκης!!! Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί!!! ('Ασε που κι η Αλέκα βλέπει μόνο ντοκυμαντέρ και μάλιστα σε επανήληψη!!!!)
    # bicoca στις 11/03/2009, 03:15 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Εμενα μου θυμισε στο τέλος τον αλχημιστη του κοελιο και τις συνομωσιες του συμπαντος. Ιδια γεύση σου αφήνει
    # anodien στις 11/03/2009, 03:28 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Σας παρακαλώ... μην αρχίσουμε μόνο πάλι τις ιστορίες με τον Κοέλιο! Χαχαχαχα!!! Έλεοοοοοοος!!! G, έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά έχει τύχει άτομο που δεν εμπιστεύομαι να μου προτείνει ταινία και να μου αρέσει! Οι κανόνες ζουν για τις εξαιρέσεις τους και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πέσεις πάνω σε μία!
    # Karellen στις 11/03/2009, 04:34 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Δυστυχώς με όλα όσα με κυνηγούν δεν έχω προλάβει να δω το "Slumdog" ακόμη (περεμπιπτόντως ούτε τη "Σκόνη του χρόνου"), αλλά θα σταθώ στο κλείσιμό σου. "Έκαστος δημιουργός της τύχης του", ναι. Προτρέπω να χτίσουμε τον εαυτό και τη ζωή μας όπως ακριβώς ονειρευόμαστε. Γειά σου, Βούδα!
    # VOUDAS στις 11/03/2009, 06:49 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    @bicoca & anodien μου... Μακριά και ξου από μας ο Κοέλιο! @Karellen: Κάθε παρουσία σου μου δίνει ξεχωριστή χαρά... Τα πάντα περνάνε απ' το χέρι μας, το πόσα καταφέρνουμε να κρατήσουμε είναι για μένα το ζητούμενο... Σας χαιρετώ θερμά!!!
    # anodien στις 11/03/2009, 08:01 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Εγώ διαβάζω ΚΑΙ Κοέλιο άμα λάχει και γουστάρω! Δε θα ανοίξουμε ξανά τους παλιούς τσακωμούς! Φιλάκιιιιιι!
    # ΚΟblogΞΙΚΟΣ στις 27/03/2009, 03:44 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    Bouδα ...
    # kousmas Wacthing στις 27/03/2009, 09:50 μμ
    Freida Pinto, slumdog millionaire
    gia sou vre vouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Τρι, 10 Μαρ 2009 10:49 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή