Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΜΠΑΞΕΔΕΣ

Δεν ξέρω τι φύτρωνε στους μπαξέδες του Μάνου Ελευθερίου εκείνες τις τρεις του Σεπτέμβρη, ξέρω όμως ότι σήμερα -στους εικονικούς πλέον μπαξέδες- παρατηρείται επάρκεια αγαθών. Όλα τα άνθη, τα φυτά και τα ζαρζαβατικά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσουν και φτάνουν και περισσεύουν για να πλημμυρίσουν το καλάθι, όχι μόνο της νοικοκυράς, αλλά και τα καλάθια με τα αυγά που έχουμε χάσει από καιρό.
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά τύπου μαϊντανού, δεν έχουν εποχές στην εποχή μας και βρίσκονται στους πάγκους των λαϊκών -και των καναλιών εξυπακούεται- άφθονα και λαχταριστά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Αυτοί που δεν βρίσκονται πια στις λαϊκές είναι οι αγοραστές ή μάλλον δεν βρίσκονται μέχρι αργά το μεσημέρι, οπότε σκάνε δισταχτικά μύτη, αναζητώντας κανένα βλίτο σε τιμή ευκαιρίας ή κανένα γαυράκι κοψοχρονιά.
Εκ πλατείας Συντάγματος, λοιπόν, ορμώμενος ο Αλογοσκούφης και στη θέα αυτής της αφθονίας και της καταναλωτικής κραιπάλης των νεοελλήνων, αποφάσισε να βάλει φόρο σε ό,τι στέκεται, κινείται, πετάει ή κολυμπάει, αφού όσα απλώς περπατάνε τα έχει ήδη ξεπατώσει. Έτσι ευελπιστεί, ότι σεμνά και ταπεινά θα κλείσει όλες τις τρύπες από τα φέσια της ΠΑΣΟΚοκρατίας -με τα φέσια από την εποχή της τουρκοκρατίας νομίζει ότι θα καθαρίσει η Ντόρα μετά τις επόμενες εκλογές...
Σε αφθονία βρίσκονται και τα ψηφοδέλτια για την αναθεώρηση του Συντάγματος στο απέναντι κτίριο της ιστορικής πλατείας, όπου κάποιοι -είναι φανερό- πως ούτε τ' όνομά τους δεν έμαθαν να γράφουν, ξέρουν όμως άριστα να δουλεύουν με τις λέξεις και να παίζουν με τις δημοσκοπήσεις. Α, βέβαια! Αυτές όσο περνάει ο καιρός να δείτε πώς θα αυξάνονται και θα πληθύνονται!...
Με δεδομένο τον άρτον -κατά την κυβέρνηση- και τα θεάματα -κατά την αντιπολίτευση- είναι βέβαιο ότι ο φετινός χειμώνας δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε!... Μαζέψτε γρήγορα-γρήγορα πετσέτες θαλάσσης, αντηλιακά, σαγιονάρες και φεγγαρόφωτα, το καλοκαίρι έφυγε και ξεσκονίστε καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες και ντιβάνια -κατά... Λιακόπουλο- η εποχή που θα πίνουμε αραχτοί την τσικουδιά μας με μεζέ... παντεσπάνι μόλις άρχισε!

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 14
    # gpoint στις 03/09/2008, 11:42 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Εχει λαϊκές και το Σάββατο (στη Κυψέλη μάλιστα είναι η βιολογική)
    # VOUDAS στις 03/09/2008, 11:46 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    @Τζι μου έχεις δίκιο!!! Οι μαϊντανοί "εκτίθενται" και το Σαββατοκύριακο!!!
    # Aliceland στις 03/09/2008, 11:50 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Καλημέρααααααααα Και με φειδώ την τσικουδιά, γιατί θα χρειαστεί για το ντεπόζιτο του καλοριφέρ.....
    # PINK FISH στις 03/09/2008, 11:51 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    ουπς! σηκωθείτε λαμόγια από ντιβανοκασέλες, κρεβάτια, σεζ λονγκ, αιώρες κλπ. (δεν τα λέω εγώ, ο Λιακό τα λέει). Άσχετο, αλλά σχετικό: εμένα μ' αρέσουν οι λαϊκές, τα έχουν όλα, τα βλέπεις όλα. Χαιρετώ σε :)
    # Νατάσα Ζαχαροπούλου στις 03/09/2008, 11:52 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    ὑπάρχει καί τό τσίπουρο
    # VOUDAS στις 03/09/2008, 11:59 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    @ΕΛΛΗΝΑ μου: ...Μάλλον για..."φυσικό αέριο" μας βλέπω να το πηγαίνουμε αυτόν το χειμώνα μπας και ζεσταθούμε!!!!!!!!!!!@Καλή μου Pink: Οι λαϊκές τα έχουν όλα, άλλα πριν από τη 1.30' πια δεν συμφέρει! Γεια χαρά σου!!@Νατάσα μου: Βεβαίως, και το τσίπουρο κι η σούμα και η ρακή!!! Καλή παρεούλα να υπάρχει και διάθεση για νόστιμες κουβέντες!!!!
    # Νατάσα Ζαχαροπούλου στις 03/09/2008, 12:08 μμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Καί μέ τή σούμα κάνεις ἕνα κεφάλι!!! Τήν ἔχω πάθει, στά Μεστά καλοκαιριάτικα, κι ὅταν κατάλαβα ὅτι δέν μποροῦσα νά σηκωθῶ ἀπό τήν καρέκλα ἦταν ἀργά. Εὐτυχῶς ὑπάρχει τό νερό καί τό γέλιο... χάχαχα
    # ezak στις 03/09/2008, 12:19 μμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Όπως εύστοχα γράφει και ο καιρός της ελευθεροτυπίας... "Μονή καπέλο".
    # Aliceland στις 03/09/2008, 12:26 μμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Ρε εσύ vouda τώρα που το λες η σοφή (ως γνωστόν) γιαγιά μου, έλεγε ότι με "πορδές δεν βάφονται αυγά" ... Για τον καυστήρα δεν είχε πει τίποτα... Λες να δουλεύει... Σωθήκαμε................. :)))
    # gpoint στις 03/09/2008, 12:32 μμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Εμ γιατί νομίζεις το λένε φυσικό αέριο ; Οι πορδές μεθάνιο περιέχουν...
    # VOUDAS στις 03/09/2008, 12:39 μμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    @Νατάσα: Οι σούμες στο Λιβάδι των Μεστών -αυτή την πανέμορφη κλειστή πλατεία δίπλα στον Ταξιάρχη όπως ξέρεις- μου λείπουν τα τελευταία χρόνια που δεν πηγαίνω στο νησί!...@esak: Ο "καιρός" αυτός είναι καθημερινά... καίριος!@ΕΛΛΗΝΑ: ...Σίγουρα κάτι ξέραν οι γιαγιάδες μας!!!
    # Epomenos στις 03/09/2008, 02:53 μμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    Μύρισε χειμώνας, μου αρέσει η φωτογραφία. έχει θέμα.
    # AthinaiosEpanastatis στις 04/09/2008, 09:46 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    LOL στη γλώσσα του υπολογιστή.ΣΟΣ για την κατάσταση στη γλώσσα του Επαναστάτη.Έτσι απλά.
    # VOUDAS στις 04/09/2008, 10:10 πμ
    ΜΠΑΞΕΔΕΣ
    @Epomenos: Το καλοκαιράκι αντιστέκεται ακόμα, ο χειμώνας ας περιμένει!... Πάντως το θέμα της φωτό το 'πιασες! Ευχαριστώ. @Epanastati: Δυστυχώς για μας, αυτά τα απλά που δεν γίνονται, έχουν δημιουργήσει αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση... Πιστεύω όμως, πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά να προσπαθούμε όπου κι όπως μπορούμε παρασέρνωντας κι εκείνους που παρακολουθούν απλώς με την πικρή γεύση της απογοήτευσης στα χείλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Τετ, 03 Σεπ 2008 11:34 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή