Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"

Όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πια, ότι η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή έκλεισε οριστικά τον ιστορικό της κύκλο. Δεν είναι μόνο το πολιτικό σκηνικό που καθημερινά επιδεινώνεται εξαιτίας της σκανδαλολογίας, ούτε η οικονομική κρίση που πιέζει ασφυκτικά και την ελληνική οικονομία. Εκείνο που δείχνει να παίζει καθημερινά όλο και καθοριστικότερο ρόλο στη συνείδηση των πολιτών, ώστε να στρέφουν με απογοήτευση οριστικά την πλάτη στο κόμμα που κυβερνά τον τόπο από το Μάρτη του 2004, είναι η αδυναμία να οραματιστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει με συνέπεια κι αξιοπιστία το παραμικρό μέτρο, έργο ή πρόγραμμα, που να στοχεύει στην ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών ή απαιτήσεων.
Η πολιτική δεν είναι ηθικολογία ο Καραμανλής πήρε το 2004 το τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας έχοντας εξαντλήσει προεκλογικά όλο το οπλοστάσιο ηθικής και ενάρετης συμπεριφοράς. Ενσάρκωσε με πείσμα και πειστικότητα το ρόλο του άμεμπτου κι αδέκαστου ηγέτη και του εγγυητή της σεμνότητας και ταπεινότητας στη διακυβέρνηση της χώρας. Σήμερα, πέντε σχεδόν χρόνια μετά, όχι μόνο έχει διαψεύσει τον εαυτό του, αλλά προπαντός -κι αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο- τις όποιες ελπίδες των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν, ότι η νέα γενιά των πολιτικών που ήρθε στο προσκήνιο με την έλευσή του στην πρωθυπουργία, μπορεί να αλλάξει τους από χρόνια διαμορφωμένους όρους του πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής πολύ δύσκολα ξεχωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια κάποιες πρωτοβουλίες που να αλλάζουν, βελτιώνουν, εκσυγχρονίζουν υφιστάμενες δομές ή λειτουργίες. Η εκποίηση δημόσιας περιουσίας και πλούτου για την κάλυψη των δαπανών βαφτίστηκε «μεταρρύθμιση». Η εγκατάλειψη στην τύχη τους κρίσιμων κοινωνικών αγαθών, όπως η παιδεία κι η υγεία, αποκλήθηκε «υλοποίηση προγραμματικών δεσμεύσεων». Η συρρίκνωση και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, μισθών και συντάξεων, ονομάστηκε «δημοσιονομική εξυγίανση».
Τα golden boys της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., που βρέθηκαν με τα κλειδιά του κρατικού μηχανισμού στο χέρι από το Μάρτη του 2004, πολύ γρήγορα ανακάλυψαν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει το «4Χ4» όχημα που παρέλαβαν. Γέμισαν και το ρεζερβουάρ «βενζίνη» με το πονηρό τρικ της «απογραφής» και ξεχύθηκαν μ' ενθουσιασμό στις λεωφόρους της αλαζονείας, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων και του αμοραλισμού. Κάτι ψέλλισε ο δυστυχής Καραμανλής στου Μπαϊρακτάρη, αλλά ήταν τόσα τα «γκάζια» των δημοσκοπήσεων κι ο θόρυβος της εξουσίας, που -κι όσοι έτυχε να τ' ακούσουν- νόμισαν πως αφορούν μόνο τους «κουμπάρους». Εξάλλου, η βασική κυβερνητική και μιντιακή ατάκα «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» καλά κρατούσε, κοιμίζοντας τον κόσμο.
Αυτά τα «παιδιά» -μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό- καλούνται από τον Καραμανλή να «παίξουν» δυνατά το χαρτί της αποφασιστικότητας, της σιγουριάς, της συναίνεσης και του «νέου».Έχοντας αφήσει πίσω του κάποια άλλα «χρυσά» παιδιά ο πρωθυπουργός, μπορεί να πιστεύει ότι έχει ανεξάντλητες ευκαιρίες επικοινωνιακής πολιτικής κι ανέξοδης πολιτικολογίας. Μπορεί να εκτιμά, ότι μ' αυτά τα «παιδιά» μπορεί να φτάσει ως τις επόμενες εκλογές έχοντας περιορίσει στα όρια της μη αυτοδυναμίας το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να νομίζει, ότι οι πολίτες ίσως «παίξουν» Νέα Δημοκρατία και στις επόμενες εκλογές, όπως έπαιξαν -και κάηκαν κυριολεκτικά- στις εκλογές του 2007.
GAME OVER, κύριε Πρωθυπουργέ. Τα παιδιά της κυβέρνησής σας, μετά τις επόμενες εκλογές, το μόνο που θα παίζουν είναι play station... Στα σπίτια τους φυσικά...

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 61
    # gpoint στις 19/01/2009, 10:38 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Θα επαναλάβω την ατάκα μου γιά την παρούσα κυβέρνηση Δεν είναι η πρώτη φορά που μιά κυβέρνηση είναι η χειρότερη απ' όσες είχαμε μέχρι τώρα. Εχει ξανασυμβεί. Αλλά είναι η πρώτη φορά που είναι βέβαιο ότι η επόμενη θα είναι ακόμα χερότερη και αυτό είναι το μόνο "επίτευγμα" της παρούσας κυβέρνησης.
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 10:43 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Τζι μου, ας έχει επιτέλους κι ένα επίτευγμα αυτή η κυβέρνηση!! (Και πού ξέρεις; 'Ολα τα καρπούζια δεν είναι μάπα κι ας φαίνονται απ' έξω....)
    # Aliceland στις 19/01/2009, 11:17 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Αν ήταν "καρπούζι"η νέα κυβέρνηση ... κάτι θα μπορούσαμε να ελπίζουμε... Αλλά τώρα με τις "πουτίγκες", τι εμπειρία έχουμε ως έθνος;;;; Καλημέρες!!!
    # Aliceland στις 19/01/2009, 11:17 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Διευκρινιστικό http://www.politonsymaxia.gr/?p=493
    # darkwhisper στις 19/01/2009, 11:31 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Το πασοκ ειχε γινει τοσο αλαζονικο που δεν καταφερε να συνηδοτοποιησει ποτε ποση πικρα κουβαλουσαν οι πρωην ψηφοφοροι του για τις επιλογες του. ακομα και σημερα αν ρωτησει κανεις αυτά τα κεφαλια θα διαπιστωσει ενα περιεργο κυνηγι μαγισσων. φταιει ο σιμιτης, η γκαντεμια του μητσοτακη, η ανετοιμοτητα του γιωργακη κ.α. αλλα κανεις ποτε δεν ειπε "καναμε λαθη". Ναι οι μπουκμεηκερς μεχρι πριν λιγους μηνες διναν ξεκαθαρο προβαδισμα στο πασοκ, τοσο στο κοινο, αλλα και ακομα περισσοτερο στα παρασκηνια. τωρα στο κοινο δινουν ακομα προβαδισμα στο πασοκ, με μια μικρη αυξηση κιολας, αλλα στο παρασκηνιο τηρειται σιγη ιχθυος. Προσωπικα δε με πολυνοιαζει πια το αποτελεσμα. Δεν ηρθε ακομα η ωρα αυτη η χωρα να φυγει απο το δικομματισμο και το ξερω.η νεα δημοκρατια καταφερε να γινει το ιδιο χαλι με το πασοκ, ισως και χειροτερη, και αυτο ηθελε προσπαθεια. δεν εχει πια διαφορα η σκυλλα απο τη χαρυβδη. αλλα αν τελικα γινει η "εκπληξη" και βγει η ΝουΔου μεσαα στην πικρα μου θα εχω ενα πραγμα που θα μου φτιαχνει το κεφι. της απογοτευμενες φατσες των πασοκων που θα βλεπουν τον εφιαλτη του 2004 να επαναλαμβανεται. τα δακρυσμενα ματια που θα ρωτανε "γιατι;", η φατσα του 7χρονου μπουμπη που του φαγαν το μπιφτεκι του... Ναι ειναι τρομερα αστειο, και με τη λογικη του "το μη χειρον βελτιστον" θα ηθελα να το ξαναζησω μια φορα πριν πεθανω! και που ξερεις, αν συνηδειτοποιησουν οι μισοι πασοκοι το λαθος τους μπορει καποτε να προταθει και μια τριτη καλυτερη λυση απο αυτες που εχουμε τωρα. Αν οχι παλι τουλαχιστον θα εχει γελιο! αν δεν μπορεις να αποφυγεις ενα βιασμο... enjoy! τις περαστικες καλημερες μου σε ολη την παρεα!
    # - - - - στις 19/01/2009, 11:37 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Πριν λίγες μέρες... αυτό ακριβώς σκεφτόμουν ... Τί κάνανε καλό; Τί δημιούργησαν; Τί θα μας 'αφήσουν'; Ποιό είναι το ΕΡΓΟ τους; (και μετά σκέφτηκα οτι οι προηγούμενοι... με τα των Ολυμπιακών Αγώνων... ΄'άφησαν' κάτι... αλλά δεν ξέρω τί θα είχε συμβεί αν δεν έίχανε έναν στόχο=2004). Αλλά... οι τωρινοί το 'χαν πει! ''Στόχος μας είναι οι πολίτες"...
    # Aliceland στις 19/01/2009, 11:43 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Και; Γιατί τους κατηγορείτε; Δεν τον "πέτυχαν" τον στόχο τους; :))))))
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 12:00 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Aliceland: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας -κάπου το έχω ξαναγράψει- θεωρώ ότι μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στην πολιτική ζωή. 'Οσο κι αν είναι έξω απ' την κουλτούρα και τις πραχτικές, η προγραμματική συνεργασία και διακυβέρνηση εκτιμώ ότι μπορεί ν' απελευθερώσει πολιτικές δυνάμεις απ' τα κόμματα και να δημιουργήσει -με το ανακάτωμα της τράπουλας- μια νέα περισσότερο δημιουργική και -γιατί όχι;- ελπιδοφόρα προοπτική... Θέλω σε κάτι να πιστεύω!!!
    # ezak στις 19/01/2009, 12:13 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    vouda το ίδιο λέγαμε το 2007 όταν κάηκε το σύμπαν... Τα παιδιά αυτής της κυβέρνησης μπορεί να θέλουν να πάνε σπίτια τους αλλά ο λαός δεν θα τους αφήσει...Είναι μεγαλόψυχος και θα τους συγχωρέσει...''Ηδη η εκπληκτική και θεαματική κίνηση του ανασχηματισμού απέδωσε καρπούς σύμφωνα με τα μήντια...Προσπαθώ να σκεφτώ τί άλλο έχει μείνει όρθιο για να το διαλύσουν...
    # manground στις 19/01/2009, 12:14 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Ραντεβού σε πέντε -περίπου- χρόνια, νε λέμε τα ίδια και -μη- χειρότερα.
    # Vam33 στις 19/01/2009, 12:17 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Αυτή η χώρα δεν αλλάζει πασοκ νδ πασοκ.Δυο οικογένειες θα μας κυβερνούν για πάντα
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 12:24 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @darkwhisper: Για το αλαζονικό θα μου επιτρέψεις να έχω πολλά πολλά ερωτηματικά!! Δεν ξέρω με ποιους ΠΑΣΟΚους συζητάς ή τι....πληροφόρηση (τηλεόραση) έχεις, εκείνο που διακρίνω είναι μπόλικος προβληματισμός πασπαλισμένος με κυβερνητική... ανασφάλεια! 'Εχουν καεί στο χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι!!!! Δυστυχώς, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το "μη χείρον βέλτιστον" είναι ο κανόνας αυτά τα χρόνια της υπομονής... Πιθανολογώ -το γράφω και παραπάνω- ότι αν υπερβούμε την ελληνική μας "λεβεντιά" και κατορθώσουμε να συνεννοηθούμε, ίσως οι κυβερνήσεις συνεργασίας να είναι μια πιο ελπιδοφόρα λύση...
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 12:32 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Θεοδώρα: Θα συμφωνήσω ότι το 2004 ήταν μια καθοριστική "ημερομηνία λήξεως" που συνέβαλε να γίνουν -έστω και άρον - άρον- πολλά έργα υποδομής που είχε ανάγκη από δεκαετίες η Αθήνα. Ξέρω ότι εκεί κοντά που μένω και περνάει σήμερα η Αττική Οδός, ήταν περιοχές εκτός σχεδίου που από το 1950 ήταν σχεδιασμένη λεωφόρος, αλλά βλέπεις άλλες προτεραιότητες και "ανάγκες" ροκάνιζαν τους εθνικούς πόρους, τα δάνεια και τους προϋπολογισμούς... Καλά που υπάρχουν κι αυτά τα έργα να εξελίσσονται (μετρό, Εγνατία κ.λπ) για να λέει κι αυτή η κυβέρνηση όταν φύγει, ότι κάτι έκανε! Εδώ τρεις σταθμούς του μετρό άνοιξαν (Κεραμικός, Ελαιώνας, Αιγάλεω) που σχεδόν ήταν τελειωμένοι και χάλασαν τον κόσμο στη διαφήμιση!!!! (Αυτός είναι δυστυχώς ο μόνος χώρος που.... παράγουν έργο: η διαφήμηση!!) Καλή σου μέρα!
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 12:37 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @ezak: 'Εχει η υπομονή (κι η προπαγάνδα) τα όριά της!!!... Και στο τέλος - τέλος δημοκρατία δεν έχουμε; Ο "κυρίαρχος λαός" δεν ψηφίζει μόνο στην AGB και στις δημοσκοπήσεις, υπάρχουν κι οι εκλογές... Ας ξαναψηφίσει -αν είναι στραβός- "Λάμψη" και "Αγνωστο Πόλεμο" για να'χει δουλειά κι ο Λάκης!
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 12:38 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @man: ...Ελπιδοφόρο το σχόλιό σου!!! Θα τη βγάλουμε "καθαρή" για μια 5ετία ακόμα, άρα οι εκλογές είναι προ των πυλών!!!!!!!!!!!!!!
    # - - - - στις 19/01/2009, 01:17 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Καλη μέρα!! Σοβαρά, δεν γνώριζα. Ούτε είχα δει καμιά τέτοια διαφήμιση. Γιατί δεν δοκιμάζουν αυτό με την ενημέρωση κατ' οίκον μέσω τηλεφώνου (τύπου: ''δεν θέλετε να απαλλαγείτε από το πάγιο του ΟΤΕ''; και κάθε φορά τους λέω: ''να κάνω -τί; να 'απαλλαγώ';-άσχετο-)
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 01:26 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Θεοδώρα: Με το που έγιναν τα εγκαίνια όλοι οι σταθμοί του μετρό γέμισαν αφίσες που έλεγαν "Μετρό: Σε πάει παντού!!!"
    # - - - - στις 19/01/2009, 01:30 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    ...παντού..! Υπερβολές... χαχαχα! :)
    # gpoint στις 19/01/2009, 01:47 μμ
    Περί καρπουζιών και πολιτικών κατευθύνσεων
    Βούδα μου, τα υβρίδια που κυκλοφορούν σήμερα αναπτύσσονται πάνω σε κολοκυθιές γι' αυτό και τα καρπούζια πλέον έχουν κάτι από κολοκύθι στην γεύση (άσε που δεν είναι κόκκινα από μέσα όπως λέγαν οι δεξιοί γιά τους σοσιαλιστές ) . Εκείνα τα κατακόκκινα με τους μεγάλους σπόρους σαν πασσατέμπο που τρώγαμε στα νιάτα μας και που αντέχανε μήνες στο υπόγειο δεν υπάρχουν πιά. Αυτά που κυκλοφορούν τώρα σε λίγες μέρες σαπίζουν, ακριβώς σαν τα κυβερνητικά σχήματα
    # gpoint στις 19/01/2009, 01:49 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Και τα σοβαρά τώρα Το έχω αναλύσει κι' άλλες φορές με κυβερνήσεις συνεργασίας δεν γίνεται τίποτε, μόνο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δηλαδή ΟΛΑ τα κόμματα να μετέχουν στην κυβέρνηση
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 02:10 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Τζι: Τα θυμάμαι εκείνα τα καρπούζια κι ιδιαίτερα θυμάμαι το άρωμά τους!... Τώρα που ζούμε στην εποχή της... κολοκυθιάς και των υβριδίων, πιστεύω πώς είναι καλό να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προτάσεις και να αναζητούνται ευρύτερες συνεργασίες και συμφωνίες για την επίλυση γενικότερων προβλημάτων (π.χ. εξωτερικά θέματα), για επιμέρους όμως πολιτικές διακυβέρνησης δεν νομίζω ότι είναι ποτέ δυνατόν στον τόπο μας το σχήμα που προτείνεις να μπορέσει να λειτουργήσει. Θα μου επιτρέψεις να πω, ότι θεωρώ πως η αντίθεση κι η αντιπαράθεση των ιδεών, των προτάσεων, των πολιτικών γεννούν την αλλαγή και τη δημιουργία και προκαλούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινωνίας.
    # gpoint στις 19/01/2009, 02:30 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Χαίρομαι που θυμάσαι τα καρπούζια, ίσως είναι πιό σημαντικό από τους συμβολισμούς των. Σεβαστή η άποψή σου γιά συνεργασίες, ίσως οι δικές μου ιδέες δεν είναι πολιτικά εφαρμόσιμες γιατί...παραείναι πρακτικές και δεν αφήνουν περιθώρια γιά λοβιτούρες.
    # ezak στις 19/01/2009, 04:06 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    gpoint....τις διακομματικές επιτροπές τις έχεις ακουστά...αν φτιαχτεί ποτέ κυβέρνηση εθνικής ενότητας τότε καταλαβαίνεις ότι θα μιλάμε και επίσημα για διακομματική διαφθορά...
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 04:42 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Τζι: Τα καρπούζια και τα σταφύλια ήταν κι εξακολουθούν να είναι τ' αγαπημένα μου φρούτα!... Ξέρεις, η ένστασή μου για τη δημιουργία τόσο large κυβερνητικών σχημάτων, αφορά το πόσα καρπούζια χωράνε κάτω απ' τη μασχάλη (συγγνώμη με τόσα καρπούζια μπερδεύτηκα)γράφω το σωστό: αφορά τη σύγκλιση των πολιτικών θέσεων. Δεν μπορώ να φανταστώ με άλλα λόγια τη συνύπαρξη κάτω από το ίδιο κυβερνητικό καπέλο τον Αλογοσκούφη και τον Ανδρουλάκη, τον Χρυσοχοίδη και τον Βορίδη ή την Ξενογιαννακοπούλου με την Πιπιλή!... Αντίθετα, για φαντάσου -λέμε τώρα- υπουργό Δικαιοσύνης τον Κουβέλη με υπουργό Εσωτερικών τον Σκανδαλίδη!!!
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 04:50 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @ezak: Οι διακομματικές επιτροπές, σωστά το αναφέρεις, όπως έχουν σήμερα τα κοινοβουλευτικά πράγματα, είναι εξ ορισμού για το θεαθήναι... Καταλήγουν σε πολύ εύστοχα και χρήσιμα -ενίοτε- συμπεράσματα και διαπιστώσεις για να κάνει στο τέλος η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτό που θέλει!... Πιστεύω πάντως, ότι πιο πολύ προς την ακυβερνησία πάει το σύστημα με ένα τέτοιο σχήμα παρά προς τη διαφθορά. Ξέρεις, φαντάζομαι, αμά είναι όλα μπλοκαρισμένα και δεν κινείται τίποτα, ποιος τρελός θα περίμενε από μόνο του το αθώο..."λαδάκι" να κάνει θαύματα!!!! Μόνο αν τυχόν του άρεσε η... χωριάτικη!!!
    # ezak στις 19/01/2009, 05:24 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    μα ο Εφραίμ βέβαια....!!!
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 05:30 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    ........Σωστός!!!!! Αυτός -εξάλλου- πήγαινε σε όλους και με όλους, η οικουμενική θα τον χαλούσε; 'Ισα - 'Ισα!!!!!
    # The_Rock στις 19/01/2009, 06:41 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    έχεις βάλεις σκοπό να καπαρώσεις και το βραβείο πολιτικού αναλυτή 2009, μου φαίνεται αγαπητέ Vouda :)
    # VOUDAS στις 19/01/2009, 08:06 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @The Rock: Καλέ μου Ροκ, αισθάνομαι τόσο άβολα να διεκδικώ "βραβεία" από τόσο οφθαλμοφανώς παιδαριώδεις πολιτικές συμπεριφορές!... Ευελπιστώ, μέχρι τις επόμενες "βραβεύσεις" -να'μαστε βέβαια καλά!- πως θα έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε μια εντελώς διαφορετική, περισσότερο αξιόπιστη, αποτελεσματική και δημιουργική νέα κυβέρνηση...
    # Meropi στις 19/01/2009, 08:19 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Βούδα μου, η Κυβέρνηση των "ερασιτεχνών μάγων" είναι καιρός να πάει σπίτι της. Θα πάει όμως???? Και μετά τις πυρκαγιές που έδειξαν τόση ανικανότητα περίμενα ότι θα πήγαιναν σπίτι τους, αλλά δυστυχώς..... Οι Κυβερνήσεις συνεργασίας θα ήταν πιο ευπροσδεκτες (από μένα τουλάχιστον), αλλά κι εκεί αμφιβάλλω αν μπορούμε να το πετυχουμε. Μακάρι να μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση.
    # gpoint στις 20/01/2009, 12:08 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Θα υπενθυμίσω απλά ότι η οικουμενική αποτελεί προεόρτιο γιά να εφαρμοσθεί επιτέλους η απλή αναλογική στην Ελλάδα και να γλυτώσουμε 30-40 χρόνια πολιτικής υστέρησης από τους λοιπούς Ευρωπαίους. Μιά (πιθανή) κυβερνητική συνεργασία θα ειναι φυσικώ τω λόγω εναντίον της απλής αναλογικής
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 12:58 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Meropi: Πιστεύω ότι έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν -νομίζω πως μεταξύ αυτών είναι κι ο Σημίτης- πως η Ν.Δ. δεν διέθετε άλλη στρατηγική διακυβέρνησης για την οικονομία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση κ/λπ. πέρα από την τυφλή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της αγοράς και τις συμβουλές και υποδείξεις των παρόντων που τη στηρίζουν. 'Ετσι, τώρα που τα πράγματα έγιναν δύσκολα, κινείται εντελώς σπασμωδικά και αποσπασματικά, κατά το κοινώς λεγόμενο: Βλέποντας και κάνοντας... ('Οπως οι ερασιτέχνες, που σωστά κατ' εμέ αναφέρεις). Γι' αυτό, είναι καταδικασμένη σ' αποτυχία και θα πρέπει το ταχύτερο ν' απομακρυνθεί από τη διακυβέρνηση του τόπου.
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 01:09 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Τζι: Σε μια χτεσινοβραδυνή συζήτηση στην ΝΕΤ (στην οποία κάποια στιγμή "γυάλισε" το μάτι τής συμπαθούς κυρίας Πυργιώτη με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τα ολυμιακά έργα) αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ότι από τα σημερινά δεδομένα του κομματικού τοπίου, η μόνη πιθανή συνεργασία που μπορεί να συζητηθεί σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ έρθει πρώτο κόμμα και δεν έχει αυτοδυναμία, είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Σ' αυτή την περίπτωση εκτιμήθηκε, ότι όποια στάση (ναι ή όχι) κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει γι' αυτόν κόστος, γι' αυτό θα προτιμούσε οπωσδήποτε αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, που θα του έλυνε τα χέρια! Σε κάθε περίπτωση, λόγω της συγκυρίας καλό θα είναι έστω κι αν υπάρξει αυτοδυναμία από το ΠΑΣΟΚ να αναζητηθούν με ειλικρίνεια και πειστικότητα ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Οψόμεθα!!
    # gpoint στις 20/01/2009, 03:37 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Ενω με απλή αναλογική και δεδομένη την οικουμενική δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιά κανένα κόμμα ! Το δράμα είναι ότι τέτοιοι πολιτικοί χωρίς όραμα και φιλοσοφία όχι μόνο δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα αλλά και δημιουργούν εκεί που δεν υπάρχουν γιά να δικαιολογήσουν την χρησιμότητά των. Ετσι φτάσαμε στο σημερινό χάλι. Φυσικά η εκπομπή που είδες θα θεωρείται βαθυστόχαστη πολιτική συζήτηση με ατζέντα βεβαίως μην τυχόν μας ξεφύγει καμμιά λύση Και κάτι άλλο η απλή αναλογική θα απάλλασσε το ΠΑΣΟκ από τα καραγκιοζιλίκια της συνεργασίας με τύπους σαν τον Ανδριανόπουλο και τον Ανδρουλάκη
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 04:36 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Τζι: Απ' ότι φαίνεται σύντομα τα πράγματα θα δείξουν!... Η κατάσταση πάντα ήταν δύσκολη και τώρα που και το περιβάλλον τραβά ζόρια τα πράγματα μάλλον θα σφίξουν για τα καλά. Εκείνο, αν θες, που με απασχολεί περισσότερο είναι αν είναι δυνατόν με τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ, να δοθεί μια προοπτική κατά το δυνατόν αξιόπιστης λύσης... Νομίζω ότι κάτι καλύτερο υπάρχει πέρα από το σημερινό κυβερνητικό μπάχαλο. Αυτό διεκδικώ...
    # seismografos στις 20/01/2009, 05:23 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Σε καμιά περίπτωση δε μπορεί η ΝΔ ν'αποτελεί άλλοθι για να ψηφιστεί αυτό-το τονίζω και πάλι αυτό-το ΠΑΣΟΚ.Γιατί αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ πρόβλημα ηγεσίας που καμιά σκοπιμότητα οσοδήποτε ιερή για ένα κόμα μπορεί νάναι δε μπορεί να παραβλεφθεί.Η διανοητική κατάσταση τού ηγέτη του είναι χίλιες φορές σε δεινότερη κατάσταση απο κείνη που το 1996΄(τέτοιες μέρες αλήθεια!)οδήγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου σε παραίτηση.Τέρμα πιά οι παρωπίδες.Δεν έχω διάθεση να εθελοτυφλώ για κανενός είδους ανόητο κομματικό πατριωτισμό.Χίλιες φορές θα ψηφίσω ΝΔ γιατί ξέρω οτι μιά τελευταία νίκη της θα είναι και μιά οριστική τελευταία ήττα για το δέσμιο στίς αλυσίδες τής άνοιας Πασοκ παρά να σέρνεται,να φθείρεται και να ελεηνολογείται μιά παράταξη παραδομένη στη τύχη μιάς κακιάς κληρονομικότητας.Αυτά που συμβαίνουν στο Πασοκ και χάριν σκοπιμότητας δεν ομολογούνται είναι αντάξια τών χειρότερων σελίδων τού μεσαίωνα.Κάντε ένα γύρο στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.Μόνο εμείς έχουμε υποψήφιο πρωθυπουργό αυτής τής πνευματικής υποστάθμης. Χίλιες φορές ο καφετζής τής Χαριλάου Τρικούπη(που δεν αμφιβάλλω οτι είναι κλάσεις εξυπνότερος)παρά αυτό το φυτό που ούτε για γλάστρα δε κάνει.Γίνομαι επιθετικός και αψύς το ξέρω αλλά το χιούμορ μου φτάνει μέχρι εκεί που δε θ'ανεχόταν ένα πρωθυπουργό με συγκεκριμένες ανάγκες περίθαλψης.Το ξέρω οτι οι γελοιογράφοι και οι επιθεωρησιογράφοι θα χεστούν στο τάληρο στη διάρκεια τής θητείας του,θα στενάξει το διαδίκτυο απο τα χιλιάδες ανέκδοτα που θα παράγονται με ρυθμό πολυβόλου,η διάθεση μου όμως για χιούμορ θα αντιστέκεται γιατί έχω επίγνωση τού δράματος που επίκειται.Κι όσοι διερωτώνται γιατί το 2007 ο κόσμος ψήφισε και πάλι ΝΔ ας κατευθύνει το βλέμμα του στη κρεμασμένη φωτογραφία τού ανοιακού ηγέτη.Αν υπήρχε σωστή εναλλακτική η ΝΔ θα ήταν παρελθόν ήδη απο τότε.Αυτό που θα σώσει για πάντα το Πασοκ απ'αυτό το μίασμα είναι μιά βαριά,αλύπητα όμως βαρειά ήττα έτσι ώστε να καταλάβει ο ανοιακός,το σόϊ του και το περιβάλλον τους οτι πρέπει να αποχωρήσουν οριστικά.Απο κεί και πέρα στελεγχάρες υπάρχουν σωρό που μαζί με το καφετζή(αλλά χωρίς τον ανοιακό πιά) μπορούν ν'αλλάξουν τη ρότα.
    # seismografos στις 20/01/2009, 05:39 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμη:η χαρά,η ηδονική χαρά η αλληλέγγυα ηδονική χαρά του Καραμανλή είναι να έχει πάντα το Γιώργο απέναντί του.Ο ένας θα στηρίζει τον άλλο.Ο μέν Καραμανλής γιατί έτσι εξασφαλίζει μιά σίγουρη μακροημέρευση τής εξουσίας του ο δε άλλος γιατί προσβλέποντας στη στήριξη τού Καραμανλή(θυμάστε μήπως την ΕΡΤ τη περίοδο εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ?)κι έτσι τη συμβιβασμένη παρουσία του στην ηγεσία τού Πασοκ.Επιμένω οτι η ήττα πρέπει νάναι σκληρή γιατί μόνο έτσι θα ταρακουνηθούν τα μυαλά τών οπαδών τού Πασόκ και θα καταλάβουν το πρόβλημα ηγεσίας που στη πραγματικότητα τούς κατατρύχει απο το 1996.(αλλά αυτή η ανάλυση είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο,γιά άλλη φορά).Όσο υπάρχει Παπανδρέου θα υπάρχει και (δυνατός)Καραμανλής.Απόλυτη εξίσωση.
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 05:46 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @seismografos: Η άποψή σου δεν θα μπορούσε παρά να είναι σεβαστή και σε διαβεβαιώνω κατανοώ και το ύφος σου. Είναι μια αντίληψη που υπάρχει. Τα χρόνια που θα είναι πρωθυπουργός εκτιμώ θα του δοθεί η ευκαιρία να μάθει να κουνάει καλά τα χέρια του και να κάνει πιο λίγα σαρδάμ. Στο μεταξύ όμως δίπλα του θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα ξέρει και τα χέρια της να κουνάει και κατά πού να μας πάει...
    # seismografos στις 20/01/2009, 06:09 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Ανάμεσα σ'αυτόν και τη κυβέρνησή του θα υπάρχει το (αναγκαίο γι'αυτόν όσο και για έναν ανάπηρο οι πατερίτσες)κογκλάβιο άδηλων συμβούλων που δε θά έχουμε εκλέξει(η μαμά,τα αδέλφια και διάφοροι αμερικανογιάπηδες τού στυλ Γερουλάνου και άλλοι που τρέχα γύρευε ποιοί είναι και απο πού έρχοντσαι).Και τότε θάναι που άτομα με γερή πολιτική συγκρότηση θα τα πάρουν στο κρανίο και τα ανέκδοτα θα παράγονται σα τηγανιές πατάτες,ζεματιστά και πολλά.Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι όταν μιλάω γιά ανοια φυσικά και δεν εννοώ σαρδάμ και βαρυκίνητα ,άχαρα χέρια.Μιλάω για Α-Ν-Ο-Ι-Α και δεν εννοώ ή δεν υπαινίσσομαι κάτι άλλο.Εννοώ μόνο άνοια και μόνο αυτή.Αν είναι να υπάρξει νίκη σ'αυτό το κόμα να είναι στρατηγική και μακροπρόθεσμη και όχο περιστασιακή και βραχυπρόθεσμη.Και κάτι άλλο.Απο το σύνταγμα μας το πολιτικό μας σύστημα είναι πρωθυπουργικοκεντρικό.Ποιά κυβέρνηση θα συγκροτήσει και πόσο θα μπορέσει να τη κρατήσει σε συνοχή όταν δεν θα καταφέρνει να την ελέγχει(σιγά μην ελέγξει Πάγκαλο και Βενιζέλο)να μού επιτρέψεις να αμφιβάλλω ζωηρότατα.Θ'αναγκαστεί λοιπόν να συγκροτήσει μιά καθαρόαιμη δική του ανδρεικέλων(τί άλλο?)και τότε θ'αρχίσει να ξετυλίγεται το βαθύ δράμα τής παράταξης.Χίλιες φορές να βγώ ψεύτης αλλά...
    # manground στις 20/01/2009, 06:22 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ας μιλήσωσιν σοβαρώς"
    δεν χρειάζεται βαθειά οξυδέρκεια για να νιώσει κανείς πως βρίσκεται σε ένα προοδευτικό σάιτ, όπου δεν αισθάνεται άνετα ο όποιος συντηρητικός ψηφοφόρος. ο χώρος "κατοικείται" με αριστεροσοσιαλιστικό πνεύμα, και... πολύ καλά κάνει. επειδή τυγχάνω από καταγωγής σκληρής και ταλαιπωρημένης αριστερής ρίζας, και μάλιστα ο πλέον φιλελεύθερος "αποστάτης" της οικογένειας υπήρξε ο πατέρας που παρέκλινε στο Πασοκ(!!), έχω να πω μια και μόνο λέξη: Φούμαρα! ο -πραγματικά- χαρισματικός Αντρέας νοιαζόταν μόνο για το πουλί του. οι αληθινοί σοσιαλιστές όπως Γεννηματάς και Τρίτσης, αποδείχθηκαν ασήμαντες μονάδες μπροστά στα πιράνχας και τους γραφικούς που δεν θα τους γνώριζαν ούτε οι θυρωροί της πολυκατοικίας τους. οι αρχιερείς του ρουσφετιού και των κλαδικών, έγιναν δια-χειριστές μιας εξουσίας που τους υπερέβαινε, καταλήγοντας λούμπεν μπλαζέ ανθρωπάκια. σχολίασα πρόσφατα πως η διένεξη ανάμεσα σε απεχθείς ομοίους του ιδίου ποιοτικού φυράματος (Δρακουμέλ-Λαλιώτης) δεν μου κάνει κρύο όπως ούτε και ζέστη, και το μόνο που αναγνωρίζω είναι η βαρύτερη ιστορική εμπειρία του πρεσβυτέρου εκ των δύο. σε αντίστοιχη μακρά διαδρομή υπό τις ίδιες συνθήκες, και ο έτερος με πείθει πως δεν υπολοίπονταν του πρώτου. το Πασοκ ήδη απώλεσε την ευκαιρία του, όταν βρέθηκε στο δίλημα Γιωργάκης ή Βενιζέλος, και αποφάσισε ότι το μόνο που μετρά, είναι η συνέχεια της οικογένειας. αντ-έδρασε ακριβώς όπως κυβέρνησε, προς την ημετέραν σωτηρίαν! το Πασοκ αποφάσισε και παροπλίστηκε οικειοθελώς και εθελοντικώς, ονοματίζοντας ως αναλώσιμο τον κυριότερο εκφραστή και δυναμικότερο διεκδικητή της εκλογικής νίκης. αν το: Στερνή μου γνώση.. κολλάει σε κάποιο σημείο, είναι αυτό εδώ ακριβώς. η προσωπική μου θέση θα είναι ανάμεσα στους τριτοτέταρτους της -όποτε- νέας Βουλής, και γνωρίζοντάς το, ειλικρινά χέστηκα για το δίπολο που μας τρομοκρατεί με τον φόβο πως θα μας πάρουν την εξουσία οι "άλλοι". όπως όμως ήθελα να γίνει πρωθυπουργός ο Τσοχατζόπουλος για να μην μείνει κολυμπιθρόξυλο κι ούτε πέτρα πάνω στην πέτρα, θα διασκεδάσω με μια ενδεχόμενη [αλλά απίθανη] νίκη της ν.δ. υποτονικοί συντηρητικοί οι μεν, λαϊκιστές αλαζόνες οι δε. κανείς τους δεν σημαίνει τίποτε για μένα.
    # seismografos στις 20/01/2009, 06:29 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Να δούμε όλες τις παραμέτρους και όχι μόνο το βραχυπρόθεσμο στόχο μιάς με καθε θυσία εκλογικής νίκης.Οταν έτσι σκεφτεί ο καθένας τότε μπορεί ψύχραιμα να καταλάβει ποιό είναι το αληθινό πρόβλημα.Πώς να το πώ πιό παραστατικά?Ο "δικός μας" αργεί να σκανάρει,δεν έχει εποπτεία μιάς κατάστασης και πρέπει κάθε φορά να του την εξηγούν απο την αρχή ενώ το πρόβλημα θάχει φύγει με τα χίλια αυτός θα μετεωρίζεται ακόμα μπρός στα ορνιθοσκαλίσματα που γράφει στο μπλοκάκι του.
    # darkwhisper στις 20/01/2009, 06:36 μμ
    @manground
    ...χιχιχιχι... ...(ή μάλλον όχι): εχέμ! ΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ αγορίνα μου, μόλις με ξεχρέωσες! :)
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 06:38 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @seismografos: Την άποψη για τον Παπανδρέου που υποστηρίζεις με τόση θέρμη την είχα ακούσει για πρώτη πρώτη φορά από μια φίλη καθηγήτρια στο Πάντειο! Μου είχε πει ακριβώς τα ίδια!... Κοίτα, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν αξίζει τον κόπο τόση αγωνία για το αν θα βγει ο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και αμάν τι θα γίνουμε! Χειτότερη θέση από αυτή που βρισκόμαστε δεν υπάρχει, είναι μόνο να μας πετάξουν έξω από την ΟΝΕ. Κι αυτό δεν είναι δημιούργημα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά της ανεύθυνης οικονομικής πολιτικής του Καραμανλή και των κυβερνήσεών του. Είναι ανοιακός; Δεν σε άκουσα να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο. Κι αυτός είχε τους υπουργούς του (μερικοί τι μαργαριτάρια), τους συμβούλους του κλπ. κλπ. 'Αρα σημασία για μένα έχουν οι πολιτικές επιλογές κι όχι τόσο τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα σε κάθε περίπτωση παίζουν το ρόλο τους που ενίοτε είναι καθορισρτικός και καταλυτικός. 'Οπως φυσικά και το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ανδρέας όμως ή γενικά χαρισματικοί ηγέτες, με όραμα, διορατικότητα και αντίληψη δεν αναδεικνύονται κάθε μέρα. Η εξουσία λειτουργεί συνεκτικά... Δες την Ντόρα άλλωστε! Ας μείνουμε ψύχραιμοι γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά κι ας διασταυρώνουμε τις ιδέες μας και τις απόψεις μας με καλή διάθεση και χιούμορ (βασικότατο υλικο διαλόγου) κι όλα θα τα κάνουμε όπως πρέπει (ε, εντάξει!... Θα βάλουν ως τότε και κάποιοι άλλοι για το αποτέλεσμα το χεράκι τους, πού ζούμε;)
    # seismografos στις 20/01/2009, 06:41 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Μαν περιέργως και μέσα απο ανάλογα περίεργες ροές τού ειρμού μου θα συμφωνήσω μαζί σου διαφωνώντας μ'ένα φαινομενικό ομοιδεάτη μου.Με τίς σημερινές συγκυρίες με πείθουν όχι τόσο πιά οι ιδεολογίες(πούντες πιά?)όσο οι ηγέτες,οι συγκροτημένοι φωτισμένοι ηγέτες στούς οποίους μάλιστα παραχωρώ κι ένα δικαίωμα στη χαλαρή ηθική(η ιστορία μ'εχει διδάξει οτι μεγάλος είναι ο ηγετης που δε σηκώνεται πεινασμένος απο τραπέζι και ...κρεβάτι!).Η ιδεολογία που ασπάζομαι (συστυχώς δεν έχω χρόνο να αναλύσω περισσότερο τώρα)είναι η ιδεολογία τών έξυπνων,οραματικών και συγκροτημένων και σίγουρα μουρντάρηδων(το εννοώ απόλυτα σοβαρά αυτό) πολιτικών.Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μού το χαλάει στο τελευταίο αλλά στα πρώτα τρία μοιάζει νάναι η ιδανική περίπτωση.Αλλά είπαμε ένα πράγμα που μοιάζει καταλυτικά ακατανίκητο είναι η βλακεία η οποία κατακυριάρχησε στις εσωκομματικές εκλογές τού ΠΑΣΟΚ.
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 06:55 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @man: Με πολύ χαρά σε διαβάζω πιο πάνω στην ενδιαφέρουσα για μένα συζήτηση που έχει ανοίξει. Να σου πω-γράψω την αλήθεια ξεκινούσα το προηγούμενο σχόλιο στο seismografos διατυπώνοντας τη σκέψη, πόσο γουστόζικο θα έβρισκα να γινόταν μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ ημών για την πολιτική επικαιρότητα κλπ. με συντονιστές και τέτοια, σκέφτηκα όμως "καλά, τι πας να πεις τώρα" κι έτσι το διέγραψα! Τέλος πάντων, θα δείξει. Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ο Παπανδρέου γιατί έτσι επιχειρείται κατά τη γνώμη μου να αποδυναμωθούν οι τραγικές πολιτικές του Καραμανλή και της κυβέρνησής του. Θεωρώ αν μη τι άλλο άδικο και -γιατί όχι, έστω κι αν είνα βαρύ- προβοκατόρικο, να παραβλέπουμε τι συμβαίνει κάθε μέρα στην ίδια μας τη ζωή και να προβληματιζόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί αν ο Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός!... Να φύγει αυτή η κυβέρνηση οπωσδήποτε πρέπει να είναι ο στόχος ΟΛΩΝ!... Από κει και πέρα κάτι εμείς, κάτι αυτοί λύση θα βρεθεί και σίγουρα θα είναι καλύτερη!!! Σίγα μη δεν είναι καλύτερη από τη σημερινή ακυβερνησία!!!
    # darkwhisper στις 20/01/2009, 07:25 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    σεισμογραφε πολυ διασκεδαζω σχολια σαν το δικο σου (τα δυο πρωτα) οπου δινουν τη χωρα αυτή ως ιδανικο πεδιο πειραματων ετσι ωστε να βρεθει η λυση για το πιο σημαντικό μας προβλημα, που είναι να σωθει το κόμμα φυσικά! Τι Ορθοδοξία και τι Ολυμπιακός και μαλακίες! σαν τα πολιτικά δεν είναι τίποτα! Βούδα, ρητορική φανταζομαι η ερωτηση, εκτος αν ξερεις κανα καναλι που θα έλεγε τα παραπάνω. Κάποια στιγμή θα αναφερω και με ποιους πασοκους μιλάω, το ποιος θα με πιστεψει βεβαια ειναι άλλο θέμα. μαν, ο παρτάκιας μεν, τσακαλι δε, αντρεας ειχε φερει απο τας ευρωπας καποια πολυ καλα μυαλα - κατα τη γνωμη μου πάντα - και εκτιμωντας τις γνωσεις και τις εμπειριες τους τους εδωσε καποια υπουργεια. φυσικά και πηρε αντιδράσεις απο καποια γνωστα κουμασια, τύπου: "ρεεεε, εμας μας βγαινει ο πατος στην επαρχια να μαζεψουμε ψηφαλακια, και εσυ δινεις το κοκο σε ΑΥΤΟΥΣ;" [ σε ελεύθερη μεταφορα, όπως πάντα :) ] αλλα ως γνωστον δεν πολυ μασουσε απο αντιρρησεις... Τεσπαν αφου κακο σκυλι ψοφο δεν εχει, και ζησαν αρκετα για να παρουν το αιμα τους πισω τα κουμασια (και το δικο μας μαζι αφου βαριουνταν να ψαχνουν χεχε) χρησιμοποιωντας για μαριονετα το μαργαριτοσπορο, ολα τα άλλα ειναι για αυτοκαταναλωση. Αλήθεια, ποιος θα τον ηξερε το γιωργακη αν ειχε αλλο επιθετο; Α, ναι. Για να λέμε και κανα ονομα, ο πιο γνωστος απο τους "εισαγομενους" (τόοοτε) είναι ο Αρσενης. καποια στιγμη που θα χω κεφια, θα θελα να κανω κανα αφιερωματακι σε καποια καλα μυαλα ανεξαρτητως χρωματος. έτσι, ως ευχαριστω που προσπαθησαν να χτισουν μια κανονικη χωρα. αλλα με το χρονο που χω τελευταια, σοβαρη δουλεια δε βλεπω να γινεται.
    # seismografos στις 20/01/2009, 07:46 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Μελαγχολώ νταρκ γιατί αυτό που κατάλαβες είναι οτι θέλω πρωταρχικά να σλώσω το κόμα μου.Τόχω πεί και σ'άλλη ανάρτηση μου οτι το να βρίσκεται επικεφαλής ενός μεγάλου κόμματος κάποιος ανοιακός αυτό είναι ένα θεσμικό πρόβλημα για ολόκληρη τη χώρα.Φαντάσου τώρα αυτόν τον ανοήμονα σε μιά σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για ένα σοβαρό εθνικό θέμα.Τί θα έχει καταλάβει και τί συμβουλές΄είναι σε θέση να δώσει.Αν είχα τη συγκρότηση ενός τυχαίου φίλαθλου ή θρησκόληπτου θα πήγαινα με το ασκέρι(ιδιαίτερα τώρα που οι δημοσκοπήσεις θελουν την "αγορίνα μας" στα πάνω της).Αντ'αυτών εγώ ο "Ολυμπιακάκιας" δε φείδομαι καλών λόγων για την εξυπνάδα του "παναθηναϊκού" αντιπάλου μας.Φυσικά και σκέφτομαι στρατηγικά και μάς αρέσει δε μάς αρέσει ένα πολιτικό ταλέντο δε το αφήνεις να δέχεται εντολές απο κάποιον που μετά βίας θα μπορούσε να τού σερβίρει το καφέ του.Εννοώ φυσικά Βενιζέλο και Γιωργάκη.Δε μπορείς ένα τέτοιο ταλέντο να το βάζεις υπηρέτη τού δυνάμει υπηρέτη του.ΟΚ συμβαίνει όμως αυτό ,τί να κάνουμε?Να και γώ γιατί είμαι εγώ εδώ,να γιατί καταστρατηγώ τούς όρκους τής κομματικής μου ορθοδοξίας και τού κομματικού μου πατριωτισμού.Δεν είμαι λοιπόν τόσο γαύρος όσο δείχνω.Μωρέ ας φύγει το ανοιακό και στην ανάγκη πάω και στη ...Τήνο!
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 07:52 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @darkwhisper: Τώρα παρατηρώ, πως τα χαχανιτά πιο πάνω είναι σε δικό σου σχόλιο κι όχι του μαν! Συγγνώμη, με την ομοβροντία των απόψεων και τη διασταύρωση των σχολίων το έχασα!... Είναι αλήθεια, πως η εποχή της "αλλαγής", η πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ και της πρωθυπουργίας του Ανδρέα, είχε άρωμα πολιτικής, μα προπαντός είχε πολιτική, είχε συμμετοχή, είχε ενθουσιασμό! Σε θεσμικό επίπεδο έγιναν θεαματικές αλλαγές και πέρασαν νόμοι που έφεραν τα πάνω κάτω στα μέχρι τότε δεδομένα. Ο Κουλουριάνος κι ο Βαϊτσος ήταν στο υπουργείο Οικονομικών κι ο Αρσένης Εθνικής Οικονομίας... Θα 'χει ενδιαφέρον ν' αναφερθείς καποια στιγμή σε αυτή την περίοδο! Γενικά, θα είχε ενδιαφέρον -όπως συνέβη αυτές τις δύσκολες μέρες στη Γάζα, αλλά κι εδώ- που πύκνωσαν τα πολιτικού περιεχομένου ποστ και σχόλια.
    # seismografos στις 20/01/2009, 07:59 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Βέβαια η σίγουρα ενδιαφέρουσα πολιτική περίπτωση Αρσένη έχει τώρα βυθιστεί και κυλήσει στη κατάντια μιάς μελαγχολικής συμμαχίας με την άνοια μέσω τής Λούκας κι έτσι όλο αυτό το μυαλό κι αυτή η πραγματικά σπουδαία συγκρότηση τρεμοσβήνει μες στην αχλύ τής ...κουμπαριάς!Πίκρα!
    # VOUDAS στις 20/01/2009, 08:26 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @seismografos: Αυτές οι προσωπικότητες που ασχολούνται με την πολιτική κι ανήκουν οι περισσότερες απ' όσο ξέρω σε προοδευτικούς χώρους, εμένα μου προσφέρουν χαρά, εφόσον εκτιμώ ότι το πέρασμά τους από την εξουσία -αν κι εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα- αφήνει ένα λιθαράκι έστω προόδου κι ελπίδας. Θεωρώ θετικό να πλουτίζεται ο κομματικός χώρος και μέσω αυτού ο πολιτικός, με πρόσωπα που έχουν άποψη κι έχουν διακριθεί ή διακρίνονται για την επιστήμη ή το έργο τους, σ' όποιον τομέα κι αν είναι αυτό. Είναι -αν θες- κατά τη γνώμη μου, εκείνοι που με τη συμμετοχή και το έργο τους σώζουν την τιμή της πολιτικής...
    # darkwhisper στις 20/01/2009, 10:29 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    ετσι οπως το εξεφρασες τωρα, σεισμο δεν εχω να διαφωνησω σε τιποτα επι της ουσιας τουλαχιστον. (και γελασα πολυ να σε φανταζομαι να ανεβαινεις με τα γονατα απο το λιμανι). Σοσιαλιστης δεν ειμαι, αλλα με επιανε ενα συγκρυο μονο και που ακουγα τον τιτλο "προεδρος της σοσιαλιστικης διεθνους" (μπρρρρρ ας κλεισει καποιος το #$%*παραθυρο!!!). Και ναι Βουδα, Κουλουριάνος και Βαϊτσος πιστευω αξιζουν ενα μπραβο σε οποια ιδεολογια κι αν ανηκει καποιος. Τους ειχα και αυτους στο μυαλο μου. Καληνυχτα.
    # gpoint στις 20/01/2009, 11:44 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Tόση χαμένη φαιά ουσία με λάθος αντιλήψεις γιά πράγματα 1. Ολα τα κόμματα είναι επιχειρήσεις, το Πασόκ ανήκε και θα ανήκει στην οικογένεια Παπανδρέου (αλλιώς θα καθόταν στην Ενωση Κέντρου ο Ανδρέας), αντίθετα η ΝΔ δεν ανήκει στην οικογένεια Καραμανλή 2. Ο "πανέξυπνος" Βενιζέλος στα δυό χρόνια θητείας του στο Υπ. Δικαιοσύνης έκανε τις μακακίες της ζωής του και τρέχανε και δεν φτάνανε για να τις διορθώσουν. Ακόμα και ο ανοιακός Γιωργάκης δεν πρόκειται να τον αφήσει να περάσει ούτε απ' έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης του δώσανε και θα του δώσουνε άλλο υπουργείο να "παίξει" Αυτά γιά τον "μέγιστο" συνταγματολόγο. Το να μιλάς γρήγορα δεν είναι σημείο ευφυΐας, σε τίποτε άλλο δεν διακρίνεται Ρε σείσμο θα σε κάνει Υπουργό Φωτογραφίας άμα γίνει πρωθυπουργός και τον λατρεύεις έτσι ; Η μόνη του ελπίδα γι' αυτό είναι να συνεργαστεί με την Ντόρα. 3. Συζητάτε γιά προβλήματα που εξαφανίζονται την επόμενη στιγμή με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ισως άθελά σας παίζεται το παιχνίδ ιτου δικομματισμού. 4. Σείσμο, έξυπνη, οραματίστρια, συγκροτημένη και σίγουρα μουρντάρισσα είναι και η κορούλα του δρακουμέλ. Θα μου πεις τι οραματίζεται ; Τις (πολιτικές)μουρνταριές του Βενιζέλου !!
    # seismografos στις 21/01/2009, 06:16 πμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Τζι μ'αρέσεις!Διαισθάνομαι αυτή την ιδιαίτερη έλξη που νιώθεις για τη γυναίκα Ντόρα και οτι πρέπει αυτό να συνδυαστεί με την όλως ιδιαίτερη απώθηση που γεννά το ότι είναι αυθεντικά Μητσοτάκης.Πιστεύω οτι στη πλειοψηφία τους οι άντρες που πλάγιασαν μαζί της(γυναίκα-αράχνη!)μ'αυτά τα μικτά αφροδισιακά αισθήματα τη πλησίασαν.Πόσοι άραγε επιβίωσαν?Πάντως αγαπητέ Τζι έξυπνη δε τη θεωρώ ,κατεργαροπονήρωμπουνταλού σα το πατέρα της ναί(ο Μητσοτάκης κατάφερε να χάσει απο έναν σχεδόν νεκρό,όντας ο μόνος πρωθυπουργός τής μεταπολίτευσης που δεν κατάφερε να πάρει δεύτερη εκλογή -θητεία).Οραματίστρια δύσκολο να θεωρηθεί όποιος είναι αξεδιάλυτα δεμένος με την οσμή τού χρήματος.Συγκροτημένη σε καμμιά περίπτωση,απλά βάζει το λόγο της στον αυτόματο πιλότο τσιμπολογώντας λόγια,σκεπτικά ,τσιτάτα και αερολογίες που κυκλοφορούν στα σαλόνια τού πατέρα της απο όταν ήταν ήδη πιτσιρίκα.Κάπως έτσι και οι πιτσιρίκες μαθαίνουν τη μαγειρική τής μάνας τους απλώς περιφερόμενες στη κουζίνα.Τώρα για το μουρντάρισσα δε το ξέρω αλλά κι εκεί δε τη κόβω για τόσο όσο ο όρος μουρντάρης διακαιολογεί.Εξάλλου είναι γνωστό οτι στο μητσοτακέικο έχουν καταθέσει τίς σεξουαλικές τους ορμόνες στη τράπεζα εξουσίας ελπίζοντας να εισπράξουν απο κεί πολλαπλάσιο τόκο.Για το Βαγγέλη θα μιλήσουμε με άλλη αφορμή(απο αφορμές άλλο τίποτε!).Είναι πολλά πρωί και ετοιμάζομαι για δουλειά.
    # Aliceland στις 21/01/2009, 12:46 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @ VOUDAS Συγνώμη, για την κατάχρηση της φιλοξενίας, αλλά είναι το πιο κατάλληλο σημείο για να τα σούρω στον ...Santa... Θυμάσαι το γράμμα μου;;... Ακόμα να μας φέρει κανέναν δηλωμένο ευθαρσώς δεξιό εδώ μέσα για να έχουμε πλουραλισμό απόψεων... Θα περιμένουμε πολύ;;;;;;;; Αμάν πια να μονολογούμε όλοι οι "προοδευτικοί".... Τι σκατά.. Που στα διάλα είναι όλοι εκείνοι που τους ψήφισαν... Κανένας εδώ μέσα;;;;;;;;;;;; Έλεος ρε.... VOUDAS Φιλιάαααααααααααααα
    # VOUDAS στις 21/01/2009, 01:02 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Alice: ...'Εχουν κόψει φαίνεται όλοι τα χέρια τους και δεν μπορούν να πιάσουν πληκτρολόγιο!!!!!!!!!!!
    # Aliceland στις 21/01/2009, 01:07 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Voudas.... :)) Φοβερό δεν είναι... Τόση και τόση πολιτικολογία εδώ μέσα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το παραδέχεται ανοιχτά... ΄Ολο "ναι μεν αλλά..." "καλό κι αυτό όμως..." Αν είμαστε δείγμα αντιπροσωπευτικό του έξω κόσμου, όπως όλοι υποστηρίζουμε πολλές φορές, οι οικολόγοι θα πάρουν τουλάχιστον 20% και το υπόλοιπο 80% θα μοιραστεί σε όλους πλην της ΝΔ που προφανώς δεν θα κατέβει στις εκλογές... Εκτός κι αν είμαστε.... απλά ψεύτες και κλασσικές περιπτώσεις "όπου φυσά ο άνεμος"... Δεν βαριέσαι... Ας φυσά τουλάχιστον κι ας παρασέρνει μαζί του και σκουπίδια...
    # VOUDAS στις 21/01/2009, 01:26 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Alice: Μην σε ξεγελάει το γεγονός ότι κάποιοι δεν "ανοίγονται" σε πολιτικές συζητήσεις και σχόλια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι κι ο πιο απλός είναι γιατί δεν γουστάρουν αντιπαραθέσεις και τα τοιαύτα... 'Αλλωστε τι έχει να πει κάποιος που ανήκει σ' αυτό τον χώρο, ειδικά αυτή την εποχή; Με τι επιχειρήματα να αντιπαρατεθεί; 'Αντε ότι φταίνε οι προηγούμενοι... 'Αντε ότι φταίει η συγκυρία... 'Ολα υπάρχουν ή πέντε χρόνια πριν ή μόλις τις τελευταίες 10 μέρες και μετά!.... 'Αστα...
    # Aliceland στις 21/01/2009, 02:14 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Τα αφήνω..... Καλό μεσημέρι!!!!
    # seismografos στις 21/01/2009, 04:40 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Σε όσους έχουν απορία για το πού πήγαν οι δεξιοί έχω απάντηση.Οι αυθεντικοί ,οι καραμπινάτοι,οι αναμφισβήτητα και αναμφίβολα δεξιοί ψηφίζουν Γιώργο-ο θεός να τον έχει καλά το αγόρι μας-χάρις σ'αυτόν ο Καραμανλής μακροημερεύει.Πηγές απο το περιβάλλον τής κατοικιας Καραμανλή επιβεβεαιώνουν επιτατικά μάλιστα την ύπαρξη εικονισμάτων τού προέδρου τού ΠΑΣΟΚ σε κάθε δωμάτιο όχι μόνο τής κατοικίας στη Ραφήνα αλλά ακόμα και στού Μαξίμου.Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά κάποιος παράγοντας τού πρωθυπουργικού μεγάρου απάντησε οτι ο Κύριος Παπανδρέου είναι κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας τού τόπου και κατ'αυτή την έννοια είναι απόλυτα αυτονόητη η παρουσία εικονισμάτων σ'ένα θεσμικό έτσι κι αλλιώς κτιριο του δημοσίου βίου μας.Οχι παίζουμε!
    # VOUDAS στις 21/01/2009, 06:07 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    @Seism: ...Ενώ, αντιθέτως, φήμες που ηθελαν τον πρωθυπουργό να κάνει αγιασμό στο Μαξίμου μετά την προχθεσινή επίσκεψη της Ντόρας, διαψεύδονται από έγκυρους κύκλους ως παντελώς ανακριβείς... (Εδώ να δεις παιχνίδι!!)
    # seismografos στις 21/01/2009, 06:18 μμ
    "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"
    Αυτό είναι αλήθεια.Δε χρειάστηκε κιόλας ,απλά την έβαλε να προσκυνήσει το εικόνισμα τού άγιου και προστάτη τής ΝΔ, τού μεγαλοανοήμονα Γεώργιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND τη Δευ, 19 Ιαν 2009 10:22 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή