Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ


Δέκα χρόνια πάνε που έκοψα το τσιγάρο. Δέκα μέρες που ήρθε για τις γιορτές ο γιός μου. Δέκα λεπτά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Γεγονότα που σφραγίζουν το χρόνο, χρόνος που σημαδεύει τα γεγονότα. Η ζωή κυλά στις ράγιες του χρόνου, περνά από σταθμούς, κάνει στάσεις, χαζεύει μέρη, γνωρίζει ανθρώπους, συναντά στροφές, μπαίνει σε τούνελ, αφήνει πίσω σχέσεις, κουβαλά αναμνήσεις.

Γύρισα το πρωί στο γραφείο μια από τις τελευταίες μέρες του ημεροδείχτη για τη χρονιά που φεύγει. Δεκέμβριος 28. Δευτέρα. Των εν Νικομηδεία Δισμυρίων μαρτύρων. 2009. Μέσα στην ησυχία που δημιουργείται από τις γιορταστικές άδειες, στους ατέλειωτα άδειους διαδρόμους, στα ασανσέρ που χάσκουν σταματημένα, στα γεμάτα ερημιά γραφεία, ο χρόνος κινείται πιο αργά, αφήνει το περιθώριο ν’ ανακαλέσω εικόνες, να ξεχωρίσω στιγμές, ν’ αξιολογήσω γεγονότα, να κοντοσταθώ σε πρόσωπα, μπορώ ν’ αντισταθώ για λίγο στη φόρα της ρουτίνας και της μηχανιστικής επανάληψης της καθημερινότητας.

Δέκα χρόνια μετά, δέκα μέρες μετά, δέκα λεπτά μετά…

Είμαι εδώ, είμαι και πάλι εδώ κι από ‘δω μπορώ και πάλι ν’ ανακαλέσω, να ξεχωρίσω, ν’ αξιολογήσω, να κοντοσταθώ, ν’ αντισταθώ. Αυτό είναι που δίνει διαρκώς στο χρόνο μου την αξία, αυτό είναι που γεννά ξανά μέσα μου την ελπίδα… Καλή μας νέα χρονιά!

8 σχόλια:

  1. Γιά σου Ευάγγελε
    (δέκα δευτερόλεπτα μετά...)
    Καλή Χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ΄μαστε όρθιοι να ....μετράμε.
    Μόνο αυτό.

    Καλή Πρωτοχρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Τζί μου, πολύ σ' ευχαριστώ για τις ευχές και σου εύχομαι επίσης να έχεις καθολικά ευτυχισμένη και πολύπλευρα δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Φοράδα μου, αυτή η... ορθοστασία δεν με κουράζει καθόλου! Καλή πρωτοχρονιά και καλή χρονιά για σένα, τους αγαπημένους σου κι όλον τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελπίζω οι "αποσκευές" που κουβαλάει ο καθένας μας για τη νέα δεκαετία ν' αξίζουν το κόπο. Κοινώς, η προηγούμενη δεκαετία να μη πήγε χαμένη, να κατορθώσαμε, αν όχι όλα, τουλάχιστον τα πιο σημαντικά από αυτά που προσδοκούσαμε. Αν όχι πάλι, να δώσουμε στον ευατό μας την ευκαιρία να πάει ακόμα πιο μπροστά τα χρόνια που έρχονται. Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλη την οικογένεια! Εύχομαι το 2010 να έχει πολλές ευχάριστες και έντονες συγκινήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Pink_Fish: ..."Τίποτα δεν πάει χαμένο"!... Εγκάρδιες ευχές για καλή χρονιά γεμάτη υγεία, εμπνεύσεις, επιτυχίες και φαντασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά και για σένα Βράχε μου!... Μακάρι όλα να έρθουν όπως επιθυμείς και ονειρεύεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή